Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα φέρει δεινά αυτή η «ανάπτυξη»

Με τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ -Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Τι αναπτύσσεται στην Ελλάδα, τι κοστίζει αυτή η ανάπτυξη και τα αποτελέσματα αυτής της ανάπτυξης ποιος τα εισπράττει;». Αυτό το ερώτημα έθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ως βασικό άξονα της πολύωρης συζήτησης που είχε αργά χτες βράδυ με τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην ανάπτυξη που επιχειρείται στη χώρα, διευκρίνισε πως αυτή δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα του λαού και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών. Απαντώντας στο μοντέλο ανάπτυξης που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την Ελλάδα ισχυριζόμενη ότι θα μετατραπεί σε κέντρο των Βαλκανίων, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως το ΚΚΕ δε δέχεται την ανάπτυξη της χώρας μέσα από το ρόλο του μεσολαβητή στο πλιάτσικο που συντελείται στην περιοχή σε όφελος των πολυεθνικών. Προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες από τις ραγδαίες και αρνητικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κ/Μ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεγάλων έργων όπως το ΜΕΤΡΟ, η υποθαλάσσια αρτηρία, η υδροδότηση της πόλης, ο βιολογικός καθαρισμός κλπ. Εργα την υλοποίηση των οποίων, όπως ανέφερε η Αλ. Παπαρήγα, στηρίζει το ΚΚΕ όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλα τα έργα της περιφέρειας που έχουν εγκαταλειφθεί ή καθυστερούν, ενώ είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ