Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΧΙ στον «πολιτισμό» του 6ου Στόλου!

Την αντίθεσή τους στις πολιτιστικές παρεμβάσεις των κανονιοφόρων θα διαδηλώσουν σήμερα  στις 7.30 το απόγευμα,, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, οι φιλειρηνικοί πολίτες

Την αντίθεσή τους στον «πολιτισμό» των κανονιοφόρων και στις νέες επεμβάσεις με τη συνοδεία μουσικής που ετοιμάζουν οι ΝΑΤΟικοί στη Βαλκανική, θα εκφράσουν σήμερα με συγκέντρωσή τους έξω από την Εκθεση οι φιλειρηνικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές που θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 7.30 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, θα καταδικάσουν δύο νέες προκλητικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη:

- Τη διοργάνωση δύο συναυλιών που δίνει σήμερα και αύριο η ορχήστρα του 6ου Στόλου στα πλαίσια των αμερικανικών πολιτιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 65ης ΔΕΘ, όπου φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

- Την αποβίβαση 2.500 μισθοφόρων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μετέχουν στα ΝΑΤΟικά γυμνάσια που διεξάγονται στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Τα γυμνάσια αποτελούν συνέχιση της «Dynamic MIX».

Με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στο κέντρο της πόλης, σε μία εποχή που λειτουργεί η ΔΕΘ, ο λαός της πόλης θα δώσει το μαχητικό του «παρών» δηλώνοντας τόσο τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, όσο και την αποδοκιμασία του για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται με τη στήριξη των επιτελών της κυβέρνησης στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ, «είναι προφανές το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στο λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας οι Αμερικανοί και ο εδώ πρέσβης: ο αμερικανικός στρατός πέρα από τα μαθήματα "δημοκρατίας", που ανέλαβε να δώσει σπέρνοντας το θάνατο στους λαούς της περιοχής, τώρα έχει αναλάβει και τον εκπολιτισμό των Βαλκάνιων Ιθαγενών».

«Είναι προφανές και το μήνυμα που θέλει να στείλει η ελληνική κυβέρνηση: Μετά την πλήρη πολιτική υποταγή της στους υπερατλαντικούς δολοφόνους έρχεται η πολιτιστική ισοπέδωση και ο απόλυτος εξευτελισμός ("κορίτσια ο στόλος")», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ, η οποία καλεί το λαό της πόλης να πει ΟΧΙ στον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό.

Η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη»

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χτες και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» Θεσσαλονίκης:

«Πραγματοποιείται πανηγυρική εκδήλωση στη ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της οποίας θα παιανίζει η μουσική μπάντα του 6ου Στόλου. Το γεγονός αυτό συνιστά πρόκληση για κάθε πατριώτη, για κάθε φίλο της ειρήνης, αφού όλοι ξέρουμε καλά ότι στην πραγματικότητα η μπάντα θα παιανίζει για τη νέα επέλαση που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια.

Επέμβαση που θα έχει πάλι σαν ορμητήριο την πόλη μας. Επέμβαση για την οποία έχουν αρχίσει να μας προετοιμάζουν οι δηλώσεις μετάνοιας από το λαό της γείτονος χώρας.

Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστές και τα βρώμικα σχέδιά τους. Καλούμε κάθε ανυπότακτο νέο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ