Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ: Οι εργαζόμενοι στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται σε δικαιολογημένη αγανάκτηση για τις πολύμορφες μεθοδεύσεις σε βάρος τους. Οι μεθοδεύσεις αυτές αποτελούν μέρος συνολικότερου σχεδιασμού, με τελικό στόχο τη μείωση του προσωπικού μέσα από τη διαδικασία εξαναγκασμού σε παραιτήσεις. Καταγγέλλονται σωρεία αθρόων μεταθέσεων από πόλη σε πόλη, αλλαγές θέσεων και τομέων εργασίας στους εργαζόμενους μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις αποδοχές τους. Αποσπάσεις κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος και Δήμος Κουμπούρης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να σταματήσει αυτή η μεθοδευμένη επίθεση της Διοίκησης της Τράπεζας και να μπει τέρμα στους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας λειτουργεί με σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις χειρουργικών εργαλείων και μηχανημάτων σε όλες τις χειρουργικές κλινικές και τεχνικού εξοπλισμού στα εξωτερικά ιατρεία πολλών κλινικών. Αποτέλεσμα είναι να υποβαθμίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, οι ρυθμοί εργασίας των οποίων είναι πολύ εντατικοί έως εξαντλητικοί. Επιπλέον πολλοί τομείς του νοσοκομείου, όπως καθαριότητα, σίτιση, έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες εργολάβους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πότε θα γίνουν οι προσλήψεις όλου του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, έτσι ώστε με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες να ικανοποιεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και ο εργαζόμενος λαός να μην αναγκάζεται να προσφεύγει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας.


ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ: Με σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την καθυστέρηση στη διανομή συγγραμμάτων είναι αντιμέτωποι εκατοντάδες φοιτητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί κανένα σύγγραμμα σε κανένα έτος της σχολής, παρόλο που αυτά υπάρχουν τόσο στο τυπογραφείο της σχολής όσο και στους διάφορους εκδοτικούς οίκους. Την ίδια ώρα, έχουν ήδη ξεκινήσει πρόοδοι και εξετάσεις σε μαθήματα και εργαστήρια. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Λιάνα Κανέλλη και Εύα Μελά ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση και τι μέτρα πρόκειται να πάρει για να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση και να παραδοθούν άμεσα τα βιβλία.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: Τη χρεοκοπία των αγροτοκτηνοτρόφων και τη διακοπή των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας, θα έχει σαν αποτέλεσμα η μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μεγαλύτερη των δύο ετών, που παρατηρείται στην καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Αν και δεν έχουν πάρει τις προβλεπόμενες επιδοτήσεις, καταβάλλουν σημαντικά ποσά στις ιδιωτικές εταιρείες που επιβλέπουν τα προγράμματά τους, επειδή οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΕΕ, αναθέτουν τον έλεγχο και την πιστοποίηση αυτών των προγραμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες και όχι στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ). Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να καταβάλλονται έγκαιρα οι επιδοτήσεις, τι ενέργειες θα κάνει ώστε ο έλεγχος και η πιστοποίηση να γίνεται δωρεάν από τον ΟΠΕΓΕΠ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: Το ΚΑΦΚΑ της Αμφιλοχίας, ενώ θα έπρεπε να παρέχει ουσιαστική, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική κάλυψη με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους σε άτομα με αναπηρία, παραπαίει παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων. Οι σοβαρές ελλείψεις, που υπάρχουν σε μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Νίκος Καραθανασόπουλος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του, καθώς και για την πρόσληψη όλου του προβλεπόμενου μόνιμου επιστημονικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού.

ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Η μαρίνα της Μυτιλήνης δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία. Αιτία γι' αυτό αποτελούν τα πάρα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει εξαιτίας των κακοτεχνιών στην κατασκευή της. Ανάμεσα σε αυτά τα προβλήματα, και κατά τη γνώμη των ειδικών, το πιο σοβαρό αφορά τις πλωτές εξέδρες της, οι οποίες, ενώ υποτίθεται ότι είναι ισχυρές κατασκευές, άρχισαν να αποκολλώνται και να πλέουν στη θάλασσα με κίνδυνο να χαθούν. Ενα άλλο πρόβλημα έχει σχέση με τα αποστραγγιστικά έργα της μαρίνας, που με τις ατέλειες που παρουσιάζουν, αντί να δίνουν διέξοδο στα νερά της βροχής, τα οδηγούν στο να λιμνάζουν ή να εισέρχονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν, ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες στην παραλαβή του έργου, που, όπως είναι γνωστό, φορέας του είναι ο ΕΟΤ.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Στη φτώχεια και στην ανέχεια, υποχρεώνει η κυβέρνηση να ζήσουν οι ασφαλισμένοι, άνδρες και γυναίκες, δικαιούχοι συντάξεων θανάτου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ασφαλισμένοι που περιμένουν να πάρουν σύνταξη θανάτου από διαδοχική ασφάλιση του θανόντα ή της θανούσης συζύγου, παίρνουν τη σύνταξη από τον ΟΓΑ, η οποία μπορεί και να είναι 50 ευρώ το μήνα. Ετσι αναγκάζονται να ζουν έως και δύο χρόνια με τα 50 ευρώ σύνταξη, περιμένοντας να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό από τα άλλα Ταμεία στα οποία ήταν ασφαλισμένοι οι θανόντες. Αυτό συμβαίνει, κυρίως επειδή υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Γιώργος Μαυρίκος και Δήμος Κουμπούρης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στον τομέα απονομής συντάξεων, σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τι μέτρα θα πάρουν, προκειμένου η μηχανοργάνωση όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων να έχει αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα και όχι να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πολλά και σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ελλείψεις προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού. Το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, λόγω του όγκου των περιστατικών, πολλές φορές δουλεύει ακόμη και 7 ημέρες αντί για πέντε, με συνέπεια τη σωματική και ψυχολογική φθορά των εργαζομένων. Νέα μηχανήματα όπως μαγνητικό τομογράφο, αλλά και ανανέωση του υπάρχοντος ιατροτεχνικού εξοπλισμού, ο οποίος συντηρείται με «νύχια και με δόντια». Επέκταση του νοσοκομείου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πότε θα γίνουν οι προσλήψεις όλου του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού, αν προτίθεται να λύσει άμεσα όλα τα παραπάνω προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΜΕΑ: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς για κάλυψη αναγκών σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, αν και έχουν περάσει δυο (2) μήνες από την πρόσληψή τους, ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Με δεδομένο ότι πολλοί υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους, τα έξοδα διαβίωσης καθημερινά τρέχουν και τους αναγκάζει να δανείζονται για να ανταποκριθούν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Αλυσανδράκης και Νίκος Μωραΐτης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πότε θα καταβληθούν οι αποδοχές στους εν λόγω εκπαιδευτικούς και τι μέτρα θα λάβει για να μην επαναληφθούν ανάλογες καθυστερήσεις στο μέλλον.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΑΠΘ: Ενας σημαντικός αριθμός εργαζομένων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προσλαμβάνεται και εργάζεται με το απαράδεκτο καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων από τους εργολάβους. Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια. Στο χρόνιο λοιπόν πρόβλημα κοινωνικής επιβίωσης που αντιμετωπίζουν προστίθεται σήμερα και η απόφαση της νέας εταιρείας «Οικολογική ΑΕ», που ανέλαβε την καθαριότητα, να θεωρεί το χρόνο του διαλείμματος ως μη ενεργό χρόνο και να τους περικόπτει 4 μεροκάματα το μήνα και αντίστοιχα ένσημα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα παρέμβουν για να διασφαλίσουν τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση της εν λόγω εργολαβικής εταιρείας. Αν η κυβέρνηση θα μονιμοποιήσει άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις όλους τους εργαζόμενους μέσω εργολάβων, απευθείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ