Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική ληστείας του μόχθου των εργαζομένων

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του Αλ. Αλαβάνου ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΝ, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «δε μας πέφτει λόγος. Είναι δικό του θέμα, του κόμματός του. Εμείς τα κόμματα τα κρίνουμε όχι με βάση τα πρόσωπα αλλά με βάση τα προγράμματα και την πρακτική τους. Δε μας πέφτει, κυριολεκτικά, λόγος».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με καταγγελίες που βγαίνουν κατά καιρούς στην επιφάνεια για παρανομίες πολιτικών και άλλων παραγόντων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «εδώ είναι η εύκολη λύση. Να πιάνουμε τον κλέφτη και να ξεχνάμε τη νομιμοποιημένη κλοπή. Αυτοί που λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι κλέφτες; Αλλο πράγμα ότι αυτοί είναι κόμματα που η πολιτική τους πρέπει να χτυπηθεί και να ανατραπεί. Οσο υπάρχουν θα γίνεται και νόμιμη ληστεία. Οταν ο άλλος παίρνει μισθό 600 και 700 ευρώ δεν τον ληστεύει κάποιος; Τον ληστεύει ο συγκεκριμένος εργοδότης, με τη βοήθεια βεβαίως της κρατικής πολιτικής. Μπορεί να υπάρχει μια πολιτική ληστείας του μόχθου των εργαζομένων - για να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, εμείς το λέμε ταξική εκμετάλλευση, απόσπαση υπεραξίας - δεν καταλαβαίνετε ότι τα κόμματα εξουσίας αλλά και η ίδια η εργοδοσία κλείνουν τα μάτια σε αυτούς που κάνουν μικροκλοπές - γιατί γι' αυτούς μικροκλοπές είναι αυτά - προκειμένου να δημιουργείται ένας κύκλος συνενοχής γύρω τους;».

Σχετικά με τα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές, η Αλ. Παπαρήγα εξήγησε ότι στην πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, οι «λαϊκοί βουλευτές θα εργάζονται και θα ασκούν και το έργο τους», δηλαδή, πρόσθεσε, «θα εργάζονται, θα παίρνουν τον κανονικό τους μισθό, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, θα ανακαλούνται». Επισήμανε ότι η αντίληψη του ΚΚΕ για τους βουλευτές είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των υπόλοιπων κομμάτων και τόνισε ότι «ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα είναι διαφορετική. Ο βουλευτής του Κόμματος είναι ένας καταμερισμός δουλιάς. Δε συγκροτεί ένα ιδιαίτερο εκλεκτορικό σώμα πάνω απ' όλα, όπως γίνεται σε άλλα κόμματα». Υπογράμμισε ότι «δεν έχω καμία αντίρρηση να καταργηθούν όλα αυτά που λέγονται προνόμια. Αλλωστε οι βουλευτές του ΚΚΕ, όπως ξέρετε, δεν εισπράττουν το βουλευτικό τους μισθό, τον εισπράττει το Κόμμα. Απευθείας. Πάνε στο λογαριασμό του Κόμματος. Επομένως, για τους βουλευτές του ΚΚΕ δεν υπάρχει κανένα προσωπικό κίνητρο». Και επανέλαβε ότι πρόταση του ΚΚΕ είναι να καταργηθεί το ασυμβίβαστο των βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ