Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Η πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση για τη Μέση Ανατολή και το Παλαιστινιακό ζήτημα στην Ανάπολη των ΗΠΑ έληξε χτες, με την επιβεβαίωση, όπως ήταν αναμενόμενο, της πλήρους κυριαρχίας της πολιτικής των ιμπεριαλιστικών κρατών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, στην προώθηση των σχεδίων τους για μια «νέα» Μέση Ανατολή, με την ενίσχυση ακόμα παραπέρα των επεμβάσεων και της προσπάθειας τρομοκράτησης των λαών και των κινημάτων αντίστασης στην περιοχή.

Η ομιλία ειδικότερα του Προέδρου Μπους, μετά τη λήξη της συνάντησης, προαναγγέλλει την έναρξη μιας νέας φάσης επίθεσης των ιμπεριαλιστών κατά των κινημάτων αντίστασης στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «εξτρεμιστές και το σκοτεινό τους όραμα», όχι μόνο στην Παλαιστίνη, αλλά σε όλη τη Μέση Ανατολή, ενώ οι ανέξοδες υποσχέσεις περί δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους μέσα στο 2008 παραπέμπονται σε συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές με την άμεση ανάμειξη των ΗΠΑ.

Σοβαρές ιστορικές ευθύνες επωμίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία - συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - πήρε μέρος στη συνάντηση αυτή και υπέγραψε τα ντοκουμέντα της, προετοιμάζοντας έτσι το νέο κύκλο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το Παλαιστινιακό ζήτημα θα μπει στο δρόμο της λύσης του μόνο εάν γίνουν υποχρεωτικά εφαρμοστές οι αποφάσεις του ΟΗΕ που δικαιώνουν τα δίκαια των Παλαιστινίων. Είναι οι αποφάσεις που αρνείται να εφαρμόσει το κράτος του Ισραήλ, όπως η επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στη βάση της απόφασης 194 του ΟΗΕ, η υλοποίηση επίσης των αποφάσεων 1515, 1397 του ΟΗΕ και τόσων άλλων. Τεράστιο πρόβλημα αποτελούν οι εποικισμοί των Ισραηλινών, η κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η εκμετάλλευση του νερού και άλλων κοινωφελών πηγών αποκλειστικά από το Ισραήλ. Ενα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος πρέπει να είναι κυρίαρχο, με καθορισμένα σύνορα, με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με δικό του στρατό και κρατικές υποδομές.

Αυτά τα ουσιαστικά ζητήματα μόνο ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού, ο αγώνας των αραβικών λαών, η διεθνής συμπαράσταση και αλληλεγγύη μπορούν να πετύχουν. Το ΚΚΕ, απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, που προετοιμάζουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να σταθούν πιο ενεργά αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Το Κόμμα μας, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της Μέσης Ανατολής.

ΑΘΗΝΑ 28/11/2007

ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζουν νέες διαδηλώσεις ενάντια στην ισραηλινή κατοχή (2019-05-14 00:00:00.0)
Κοινή ανακοίνωση Τύπου της Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (2008-01-13 00:00:00.0)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ (2006-08-23 00:00:00.0)
Ενεργός αλληλεγγύη το όπλο των λαών! (2006-07-26 00:00:00.0)
«Αγωνιστικά στο πλευρό των Παλαιστινίων» (2001-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ