Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στους εργαζόμενους στην «Κόκα Κόλα»

«Πάρτε την υπόθεσή σας στα χέρια σας και μην αφήνετε να σας κοροϊδέψει κανείς». Μ' αυτά τα λόγια η Αλ. Παπαρήγα απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της «Κόκα Κόλα», κατά τη χτεσινή επίσκεψή της στην επιχείρηση, και τους κάλεσε να μπουν μαζικά και δυναμικά στον αγώνα για την απόκρουση της νέας σφοδρής αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πλασάρουν τη λογική ότι «οι κοινωνικές ανισότητες υπάρχουν μέσα στους εργαζόμενους και είναι αυτές που πρέπει να εξαλειφθούν». Αυτή η λογική - είπε - επιχειρεί να δηλητηριάσει τους εργαζόμενους και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Σήμερα - συνέχισε - εμφανίζουν ως προνομιούχους αυτούς που έχουν μια καλύτερη σύμβαση, παίρνουν μια καλύτερη αμοιβή. Και σ' αυτή τη φάση αυτούς πάνε να πλήξουν. Επιχειρούν ανακατανομή μέσα στους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που τα κέρδη του κεφαλαίου είναι στα ύψη και συνεχώς μεγαλώνουν. Αύριο «προνομιούχοι» θα είναι όσοι έχουν σταθερή δουλιά σε σχέση με όσους είναι με μερική απασχόληση, κ.ο.κ.

Εμείς - υπογράμμισε - ζητάμε να ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όχι βεβαίως να αρχίσει η μείωσή τους από πάνω προς τα κάτω.

Αναφερόμενη στις χτεσινές ανακοινώσεις του Β. Μαγγίνα, για «αυξήσεις» στο ΕΚΑΣ, στο επίδομα ανεργίας, στις συντάξεις των αγροτών, επισήμανε ότι «πρόκειται για πολιτική πτωχοκομείου» και «για μεγάλη πρόκληση».


Οσον αφορά δε στην κυβερνητική πρόθεση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέσω των «κινήτρων» για συνέχιση της εργασίας, υπογράμμισε ότι στην ουσία δεν πρόκειται για «εθελοντική», αλλά για υποχρεωτική αύξηση, καθώς - όπως χαρακτηριστικά είπε - είναι άλλο πράγμα το πώς αξιοποιεί ο καθένας τον ελεύθερο χρόνο του μετά τη σύνταξη και άλλο να αναγκάζεται να δουλεύει και μετά απ' αυτήν επειδή δεν μπορεί αλλιώς να ζήσει.

Οι εργαζόμενοι - τόνισε - δεν πρέπει να επιτρέψουν να νομιμοποιηθεί η δουλιά μέχρι τα 67 ή 70 χρόνια τους αλλά να παλέψουν για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι το ΚΚΕ παλεύει για να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο ενιαίο και δωρεάν σύστημα Πρόνοιας, Πρόληψης, Υγείας, για το οποίο πρέπει να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Πριν την ομιλία της στους εργαζόμενους, η Αλ. Παπαρήγα είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε οι εκπρόσωποι της διοίκησης ανέφεραν ότι το σωματείο τους, που τάσσεται με το ΠΑΜΕ, είναι προσανατολισμένο σε αγωνιστικές διεκδικήσεις για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της επιχείρησης και γενικότερα της εργατικής τάξης. Αναφέρθηκαν κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν στην επιχείρηση κάτω από την αγωνιστική πίεση των εργαζομένων, ενώ σημειώθηκε ότι σε κάποιες διεκδικήσεις τους δε βρήκαν τη συμπαράσταση και τη βοήθεια της ΓΣΕΕ.

Στη συνέχεια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με εκπροσώπους της διεύθυνσης της επιχείρησης, οι οποίοι ανέφεραν ότι στην επιχείρηση η παραγωγή αυξάνεται και οι επενδύσεις και τα κέρδη πάνε καλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ