Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διπλή πρόκληση

Με περισσή υπερηφάνεια, η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα αυξημένα κέρδη κατά 27% για το 9μηνο του 2007, έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος. Τα κέρδη της συγκεκριμένα, μετά και από φόρους, έφτασαν στα 34,48 εκατ. ευρώ, έναντι 27,18 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2006!

Δε χρειάζεται να πούμε, φυσικά, ότι τα τεράστια αυτά κέρδη προέρχονται από την αύξηση των λογαριασμών που πληρώνει ο λαός, και που κοντεύουν πλέον να μετατρέψουν και το νερό σε ...χρυσάφι. Επίσης, δε χρειάζεται να πούμε ότι σημαντικό μέρος των κερδών αυτών πηγαίνουν στις τσέπες των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι επωφελήθηκαν από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ που προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Την ίδια μάλιστα στιγμή, η ΕΥΔΑΠ αρνείται να δώσει έστω και ένα ελάχιστο μέρος των κερδών αυτών, προκειμένου να συνδέσει το δίκτυό της με τις περιοχές των Οινοφύτων, της Θήβας, της Αυλίδας και του Ωρωπού, που πίνουν καρκινογόνο νερό λόγω της μόλυνσης του Ασωπού από την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων!

Οπως και να το πάρει κανείς, λοιπόν, η ανακοίνωση αυτή αποτελεί διπλή πρόκληση για το λαό, ο οποίος πίνει είτε πανάκριβο νερό, είτε μολυσμένο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ