Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ενιαίο κράτος, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με τον Κύπριο Πρόεδρο

Με τον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ευκαιρία της συνάντησής μας με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Παπαδόπουλο ανανεώσαμε καταρχήν την πάγια θέση μας ότι υποστηρίζουμε τη δίκαιη λύση του Κυπριακού και ταυτόχρονα αυτή η δίκαια λύση έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο: Ενιαίο κράτος, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Ταυτόχρονα έχουμε πολύ μεγάλη ανησυχία γιατί το Κυπριακό, έτσι ή αλλιώς, είναι ενταγμένο σε μία περιοχή που αυτή τη στιγμή βράζει. Εχουμε ανησυχία για τις εξελίξεις και ιδιαίτερα για έναν υπαρκτό κίνδυνο, αν υπάρξει ένας συμβιβασμός διαφορών ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, αυτός να ξεσπάσει πάνω στην Κύπρο. Αλλά πάνω απ' όλα δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή σ' αυτούς που κάνουν κουμάντο, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ αλλά και ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ, ότι είναι σε θέση από την πλευρά τους να διασφαλίσουν μια δίκαιη πορεία για το Κυπριακό.

Βεβαίως, πάντα στην ευθύνη του κυπριακού λαού είναι το πρόβλημα και στη δική μας ευθύνη είναι η διαρκής και ενεργητική συμπαράσταση.

Και με την ευκαιρία ήθελα να πω: Βλέπουμε πώς οι διεθνείς ηγετικές δυνάμεις βλέπουν την επίλυση των ζητημάτων. Πάρτε για παράδειγμα τώρα αυτό το σόου της Διάσκεψης για το Μεσανατολικό. Ελπίζουμε να μην έχουν στο μέλλον ετοιμάσει ανάλογα σόου και για το Κυπριακό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ