Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Αγώνας αδιάλλακτος με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό

Ομιλία του Γραμματέα της ΚΟΠ στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» στην Κοκκινιά

«Σήμερα ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την αρχή του νέου κόσμου, του σοσιαλιστικού, είναι η αταλάντευτη πάλη σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο με την κυριαρχία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Το δυνάμωμα της οργανωμένης, μαζικής, ταξικής πάλης, η μελέτη και εμβάθυνση στην κοσμοθεωρία μας, το μαρξισμό - λενινισμό, η μελέτη της οικοδόμησης στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης μας στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Αυτά τα λόγια, με τα οποία άνοιξε τη χτεσινοβραδινή εκδήλωση της ΚΟ Ρέντη - Κοκκινιάς ο Γραμματέας της Οργάνωσης, Π. Κατηφές, έγιναν κοινή απόφαση για όλους τους συγκεντρωμένους στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος».

«Για να ανοίξει με καλύτερους όρους ο σοσιαλιστικός δρόμος πρέπει σήμερα να κατακτά όλο και πιο πλατιά στρώματα του λαού η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία». Τιμάμε σήμερα, υπογράμμισε ο Π. Κατηφές, όλους τους συντρόφους μας, σε ολόκληρο τον κόσμο, που πίστεψαν και έπεσαν για την υπόθεση του σοσιαλισμού. Για μας είναι ξεκάθαρη η φράση του συντρόφου Χαρίλαου «οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει».

«Το μοναδικό στην ιστορία επίτευγμα της Οχτωβριανής Επανάστασης, τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΠ, είναι ότι χάριν της εργατικής εξουσίας, στο σύνολο των λαϊκών μαζών έγινε πράξη η εξασφάλιση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Αυτό που κατόρθωσε ο σοσιαλισμός, και μάλιστα σε μια χώρα που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα βρισκόταν σε βαθιά καθυστέρηση, δεν μπορεί να το κάνει ο πιο αναπτυγμένος καπιταλισμός στις μέρες μας. Δηλαδή, να δώσει σε όλο το λαό δουλιά, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, στέγη, πολιτισμό, ανάπαυση. Το κόμμα μας σε όλη την 90χρονη διαδρομή του βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να ζήσει καλύτερες μέρες η εργατική τάξη και συνολικά ο λαός μας».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε: «Ξέρουμε όμως ότι δε φτάνει μόνο η θέληση, το πνεύμα αυτοθυσίας και ηρωισμού που έδωσε στο παρελθόν και θα δώσει και στο μέλλον το ΚΚΕ για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας. Μαζί με αυτά τα γνωρίσματα, χρειάζεται καλά επεξεργασμένη στρατηγική και τακτική, ικανή να προετοιμάζει, να οργανώνει και να διδάσκει τις μάζες στην ταξική πάλη. Στη μάχη για την τελική νίκη. Χρειάζεται αγώνας αδιάλλακτος με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, στη γραμμή της ρήξης, της ανατροπής. Τέτοια στρατηγική έχει το ΚΚΕ σήμερα και το κατόρθωσε γιατί στον κουρνιαχτό των ανατροπών του '90-'91 το ΚΚΕ στάθηκε όρθιο, πήγε κόντρα στο ρεύμα, δεν πρόδωσε τα ιδανικά του σοσιαλισμού, τη σοσιαλιστική επανάσταση».

«Τιμή στην Οχτωβριανή Επανάσταση, σήμερα, για το ΚΚΕ σημαίνει, επισήμανε, να προετοιμάζει τις δυνάμεις της εργατικής τάξης στην προοπτική της τελικής αναμέτρησης, να δουλεύει με τη στρατηγική του καλλιεργώντας την ανάγκη η εργατική τάξη να πάρει στη δική της εξουσία τον πλούτο που παράγεται και τον ιδιοποιείται μια χούφτα ολιγαρχών. Αυτή η προετοιμασία έχει ιδιαίτερη αξία να γίνεται στις μέρες μας παρά το γεγονός ότι η σοσιαλιστική επανάσταση δεν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη. Διδασκόμαστε από το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, βαθαίνουμε στα συμπεράσματα που βγάζουμε από την ανατροπή του, από τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην αντεπανάσταση».

Τέλος, τόνισε ότι «το ΚΚΕ δεν επαγγέλλεται γενικά και αόριστα το σοσιαλισμό. Δίνει το σύγχρονο περιεχόμενο που πρέπει να πάρει η ταξική πάλη στις μέρες μας δουλεύοντας την πολιτική πρόταση διεξόδου του, που για το ΚΚΕ είναι η λαϊκή εξουσία, για την οποία παλεύουμε, δηλαδή η ουσία του σοσιαλισμού, που χαρακτηρίζεται από την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό, την ικανοποίηση της κοινωνικής ευημερίας για όλο το λαό, τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ