Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ανοίγουμε πλατύ διάλογο μέσα στο λαό

Το ΚΚΕ ακόμα πιο συστηματικά ανοίγει διάλογο και συζήτηση για την κεντρική πολιτική του πρόταση, η οποία είναι μια πρόταση πάλης γύρω από τα άμεσα προβλήματα, είναι πρόταση συμμαχίας, είναι, τελικά, πρόταση εξουσίας

Μετά τις εκλογές, όπου εκδηλώθηκαν και μέσω της ψήφου θετικές διεργασίες αποκόλλησης από τη λογική των μονοδρόμων στη συνείδηση του λαού, βαθύτερες και ευρύτερες από όσο έδειξε η ψήφος, υπάρχει ένας εντατικός προβληματισμός και ανιχνεύονται σχέδια, ώστε το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής των μονοκομματικών κυβερνήσεων να περάσει στη μορφή του διπολισμού. Με συμμαχικές κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική, καθώς οι εταίροι αυτών των κυβερνήσεων είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την πολιτική της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.

Καμία αυταπάτη. Ο λαός πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευρωπαϊκή και την ελληνική πείρα που υπάρχει, ώστε να μην υπάρξει ούτε μια μέρα στάση αναμονής - όταν έρθουν αυτές οι προϋποθέσεις - αντίθετα, να είναι σε θέση να στριμώξει οποιαδήποτε συμμαχική κυβέρνηση, να την αντιπαλέψει, να ματαιώσει τα χειρότερα που θα έρθουν. Το ΚΚΕ είναι βαθιά μέσα σε όλα τα καθημερινά προβλήματα, σε όλες τις εξελίξεις, ταυτόχρονα, όμως, παλεύει για να δημιουργεί προϋποθέσεις για την προοπτική, για το αύριο.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ