Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Αποχωρεί από την ηγεσία του ΣΥΝ

Την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του Συνασπισμού στο τακτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται τέλη Γενάρη, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη στην ΠΓ του κόμματος ο Αλ. Αλαβάνος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, οι οποίοι - όπως αναφέρουν στελέχη του Κόμματος - δεν επιτρέπουν καμία διαπραγμάτευση. Η εξέλιξη δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» καθώς η σχετική είδηση κυκλοφορούσε μέρες, χωρίς να διαψεύδεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΝ.

Το όνομα του Αλ. Τσίπρα είναι αυτό που κυριαρχεί στις συζητήσεις περί διαδοχής. Εξάλλου, ο ίδιος ο Αλ. Αλαβάνος δεν έχει κρύψει την εκτίμησή του προς τον επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης». Στελέχη των διαφόρων τάσεων ωστόσο αποδοκιμάζουν από τώρα μια πιθανή ανάμειξη του Αλ. Αλαβάνου με υπόδειξη του στελέχους που ο ίδιος θα προτιμούσε να τον διαδεχτεί στην προεδρία του ΣΥΝ. Οι τάσεις αναμένεται να συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν και - όπως αναφέρεται - η απόφαση του Αλ. Αλαβάνου «τορπίλισε» κατά κάποιον τρόπο μια ομαλή, όπως διαφαινόταν, πορεία προς το Συνέδριο όπου το μόνο προς συζήτηση και διαβούλευση ζήτημα ήταν τα ντοκουμέντα.

Ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε ότι παραμένει ενεργός πολιτικά στον ΣΥΝ και κοινοβουλευτικά στο πλαίσιο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημ. Χατζησωκράτης, μιλώντας χτες στη ΝΕΤ, δήλωσε «θα καταβάλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες, ώστε το εύλογο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κομματικού σώματος για την ανάδειξη της ηγεσίας να μη μονοπωλήσει την προσοχή μας» και συμπλήρωσε με νόημα ότι «ο ΣΥΝ είναι ένα κατ' εξοχήν δημοκρατικό κόμμα. Δεν υπάρχουν διαδικασίες επίδοσης δαχτυλιδιού του απερχόμενου ηγέτη στον μελλοντικό».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας χτες στον ραδιοσταθμό «9,84» τόνισε ότι «θα συζητήσουμε συλλογικά και με την επιδίωξη ευρύτερης συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων και το θέμα της διαδοχής του Αλέκου Αλαβάνου» και ότι η γνώμη του Αλ. Αλαβάνου «θα βαρύνει πολύ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ