Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΛΟΒΕΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Την ατζέντα της Προεδρίας της Σλοβενίας, που ξεκινά την 1/1/2008, παρουσίασε χτες στις Βρυξέλλες ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στην ΕΕ, πρέσβης Ιγκόρ Σεντσάρ. Οι προτεραιότητες που θέτει η Σλοβενία, είναι η ενίσχυση της Ενωσης με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους προοπτικής... Ακόμα, στα θέματα που θα την απασχολήσουν θα είναι και η περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ, με τη Σλοβενία να ζητά να «παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα της Ευρώπης» για νέα μέλη, τασσόμενη υπέρ του να ανοίξουν και άλλα διαπραγματευτικά κεφάλαια τόσο με την Τουρκία όσο και με την Κροατία.

Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος πρέσβης χαρακτήρισε «υψηλής προτεραιότητας» την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωση των Συμφωνιών Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με όλες τις χώρες της περιοχής απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερότητα της περιοχής.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης, εφόσον οι υποψήφιες χώρες πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και σημείωσε ότι το Μάη του 2008 θα λάβει χώρα Συμβούλιο ΕΕ - Τουρκίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ