Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΠΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Οι κάτοικοι της πόλης της Κέρκυρας είναι ανάστατοι λόγω της επιχειρούμενης παράνομης ανέγερσης υπέργειας δεξαμενής αεροπορικών καυσίμων της Ελληνικής Εταιρείας Αεροπορικών Καυσίμων AE (HAFCO) εμβαδού 400τμ επί οικοπέδου 5.000 τμ στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» (ΚΑΚΚ) και σε απόσταση μόλις 60μ από τα πλησιέστερα σπίτια της πόλης.

Μετά από καταγγελία των περιοίκων σταμάτησαν προσωρινά οι οικοδομικές εργασίες, οι οποίες εδώ και μήνες είχαν ξεκινήσει παράνομα και χωρίς οικοδομική άδεια. Πλησίον του επιχειρούμενου έργου και σε απόσταση 15μ υπάρχουν ήδη υπόγειες δεξαμενές των εταιρειών ECO και GISSKO.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Τι προτίθεται να κάνει για να σταματήσουν άμεσα τις παράνομες ενέργειές τους τόσο η HAFCO όσο και η ΥΠΑ και να κατεδαφιστούν άμεσα όλα τα παράνομα κτίσματα που αφορούν την υπέργεια δεξαμενή καυσίμων.
  • Αν θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους Κρατικούς Λειτουργούς των Δ/νσεων της ΚΥ/ΥΠΑ και του ΚΑΚΚ που όχι μόνο ανέχθηκαν, αλλά παρείχαν και διευκολύνσεις στον εργολάβο, ενθαρρύνοντας τη συνέχιση και ολοκλήρωση της κατασκευής της γιγάντιας δεξαμενής, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατοίκους και προλαμβάνοντας τυχόν δικαιολογημένες αντιδράσεις τους.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΑΛ: Επί 12 χρόνια οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΠΑΛ περιμένουν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Και ενώ μετά την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ανέμεναν να εισπράξουν ένα μέρος των χρημάτων που δικαιούνται (το 56%), νέα προβλήματα προκύπτουν από τις ανακοπές που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Βόλου, τόσο από τη EUROBANK, όσο και από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Είναι πέρα για πέρα άδικο να προηγούνται τράπεζες στην είσπραξη χρημάτων που τους οφείλουν οι πιστωτές τους, όπως η ΒΙΟΠΑΛ και να μην εισπράττουν οι εργαζόμενοι τα οφειλόμενα σε αυτούς δεδουλευμένα και άλλα που τους χρωστά η εταιρεία. Οπως επίσης άδικο και απάνθρωπο, που φανερώνει και την κοινωνική αναλγησία του ΟΑΕΔ και της Κυβέρνησης, είναι να επιδιώκεται να προηγηθεί των εργαζομένων στην είσπραξη χρημάτων.

Αιτία για τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που δίνει αυτές τις προτεραιότητες σε τράπεζες και επιχειρήσεις, σε βάρος των εργαζομένων (Νόμος 1545/85).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε να μην παρέμβει ο ΟΑΕΔ σε βάρος των εργαζομένων με τις λεγόμενες καταθέσεις «ανακοπών», όπως και η EUROBANK, προκειμένου οι εργαζόμενοι έστω και μετά από 12 χρόνια να πάρουν ό,τι τους ανήκει και να μη χρονοτριβήσει άλλο η υπόθεση.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (ΕΚΤΕΠΝ), που λειτουργεί στα πλαίσια του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), ανέστειλε τη δραστηριότητά του λόγω μη χρηματοδότησης.

Με δεδομένο ότι για το μείζον ζήτημα των ναρκωτικών, η έρευνα και η τεκμηρίωση έχουν πρωταρχική σημασία, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Γιώργος Μαυρίκος και Βέρα Νικολαΐδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Τι προτίθεται να κάνει το Υπ. Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ για το σοβαρό αυτό ζήτημα;
  • Πώς θα ανταποκριθεί η χώρα μας στην αποστολή στοιχείων στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά, μια που το ΕΚΤΕΠΝ ήταν ο φορέας συλλογής και αποστολής τους;
  • Πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των 17 εργαζομένων στο ΕΚΤΕΠΝ, ώστε να παραμείνουν σε αυτό το χώρο, μια που η εμπειρία τους είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ