Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για τον Ναζίμ Χικμέτ

Εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Τούρκο αγωνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 15 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Την εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και το Τούρκικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΤΚΡ).

Με την εκδήλωση επιδιώκεται να αναδειχτούν πλευρές της συμβολής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Κομμουνιστικού Κινήματος γενικότερα, στην προοδευτική λογοτεχνία, στην καλλιτεχνική δημιουργία. Ταυτόχρονα, να προβληθεί η διεθνιστική δράση του ΚΚΕ, η συμβολή του στην ανάπτυξη των αγώνων με ταξικό περιεχόμενο, στην ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων, των λαών ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από εκπρόσωπο της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Επίσης θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι του ΤΚΡ και της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από μουσικά συγκροτήματα της Νεολαίας του ΤΚΡ και της ΚΝΕ, ενώ θα παρουσιαστεί και θεατρικό δρώμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ