Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μια ρύθμιση για τα... σκουπίδια!

Ο κ. Αντώναρος μίλησε για «πολιτικές» απεργίες. Φυσικά ήθελε να μιλήσει για «υποκινούμενες» απεργίες, αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει τις λέξεις. Εμείς από την πλευρά μας θα σας μιλήσουμε για «απάτη». Για πολιτική απάτη. Μην αποφεύγοντας να κάνουμε χρήση της λέξης...

*

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εντάσσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στα βαρέα και ανθυγιεινά. Βγήκε μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος για να υποστηρίξει ότι μετά τη σχετική ρύθμιση η συνέχιση της απεργίας είναι «παράλογη», διότι τα αιτήματα των απεργών «ικανοποιήθηκαν» και τα προβλήματά τους «λύθηκαν». Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι τίποτα δε λύθηκε, καθότι το Ταμείο των εργαζομένων στους ΟΤΑ κονιορτοποιείται, όπως και όλων των υπόλοιπων εργαζομένων, και ας περιοριστούμε στη «φάβα» με τα βαρέα.

Ο «λάκκος» εν προκειμένω είναι ο εξής, όπως προκύπτει από συγκεκριμένα παραδείγματα:

  • Ενας εργαζόμενος στην αποκομιδή των σκουπιδιών που εργάζεται από το 2000, για να ενταχθεί στη ρύθμιση πρέπει να καταβάλει αναδρομικά επασφάλιστρο 4,3% επί του εισοδήματός του, τουτέστιν 4.950 ευρώ (αν είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) ή 4.357 ευρώ (αν είναι απόφοιτος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)...
  • Ενας εργαζόμενος που εργάζεται από το 1993, για να ενταχθεί στη ρύθμιση πρέπει να καταβάλει το ποσό των 6.083 ευρώ (δευτεροβάθμια εκπαίδευση) ή των 5.331 ευρώ (πρωτοβάθμια εκπαίδευση).
  • Ενας εργαζόμενος που εντάχθηκε στην υπηρεσία του από το 1986 θα πρέπει για να ενταχθεί στα βαρέα να πληρώσει το ποσό των 6.771 ευρώ (δευτεροβάθμια εκπαίδευση) ή 5.917 ευρώ (πρωτοβάθμια εκπαίδευση).

Αλήθεια, ξέρουν πολλούς εργαζόμενους στην αποκομιδή των σκουπιδιών οι κ.κ. Αντώναρος - Παυλόπουλος, που μπορούν να πληρώσουν ένα τέτοιου μεγέθους χαράτσι για να απολαύουν κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά τους; Προφανώς και δεν ξέρουν. Απόδειξη ότι ανάλογη ρύθμιση που είχε εισαχθεί το 1999 με το νόμο 2703/99 έμεινε στα χαρτιά, καθώς μόλις το 2% των εργαζομένων στην αποκομιδή των σκουπιδιών μπόρεσαν να ενταχθούν σε αυτήν. Το υπόλοιπο 98% δε βρήκε ποτέ τα λεφτά που χρειάζονταν για να πληρώσουν το προηγούμενο αντίστοιχο χαράτσι.

Και κάτι ακόμα: Λέει η κυβέρνηση ότι με τη ρύθμιση οι εργαζόμενοι στα βαρέα θα φεύγουν νωρίτερα από τη δουλειά. Τι δε λέει; Οτι με το Ασφαλιστικό που εισηγείται εκτινάσσει το όριο ηλικίας στα βαρέα και ανθυγιεινά στα 58 χρόνια! Περί αυτού πρόκειται. Και θα τους πάρουν δηλαδή τα λεφτά, και θα τους βγάλουν στη σύνταξη σε μεγαλύτερη ηλικία που προβλέπει για όλους τους εργαζόμενους το Ασφαλιστικό τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ