Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
«Νίπτουν τας χείρας των» οι αρμόδιοι

Δήλωσαν άγνοια λέγοντας ότι δεν έδωσαν καμιά έγκριση

Η ανοχή δεν είναι εμπλοκή. Πίσω από αυτή τη λογική προσπάθησαν να κρύψουν τις ευθύνες τους, τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και τα αρμόδια στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ανοχή που επέδειξαν στην πρωτοβουλία κάποιων εκπαιδευτικών να μεταφέρουν μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης για να παρελάσουν, ανήμερα 25 Μάρτη, στους Ευζώνους του Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Θυμίζουμε ότι η παρέλαση των μαθητών στους Ευζώνους οργανώνεται με πρωτοβουλία του διευθυντή του 49ου Δημοτικού Σχολείου, Τ. Μεντεσίδη, και του δασκάλου του 50ού Δημοτικού Σχολείου Κ. Σαμοΐλη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευζώνων.

Ο υφυπουργός Α. Λυκουρέτζος δήλωσε ότι ποτέ δεν υποβλήθηκε σχετικό αίτημα, οπότε ποτέ δε δόθηκε έγκριση. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η απάντηση του προϊσταμένου του 4ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Α. Καψάλη: «Η υπηρεσία μας ουδεμία έγκριση έχει εκδώσει για τη μετάβαση οποιουδήποτε δημοτικού σχολείου στη συγκεκριμένη περιοχή που αναφέρεται το δημοσίευμα». Μάλιστα χτες, ο διευθυντής του 50ού Δημοτικού Σχολείου Χ. Αρζόγλου θα ενημέρωνε τους γονείς ότι το σχολείο δεν έχει καμία εμπλοκή.

Προκληθείς να τοποθετηθεί στην ουσία της πρωτοβουλίας, ο υφυπουργός Παιδείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι μαθητές των σχολείων και ιδιαίτερα των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης».

Περιοδεία στα δύο σχολεία πραγματοποίησε, χτες, ο Γιάννης Δελής, αντιπρόεδρος του 5ου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του ΠΑΜΕ, προκειμένου να συζητήσει με τους δασκάλους. Οπως σημείωσε, πρέπει υψωθεί ένα τείχος αντίστασης απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες που στοχεύουν να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού. Και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαζικών φορέων και της διοίκησης να βάλουν φρένο σε τέτοιες ενέργειες.

Σχολιάζοντας τη στάση της διοίκησης, προϊστάμενων, διεύθυνσης, γραφείων κλπ., ο Γ. Δελής σημείωσε ότι πρόκειται για «ένοχη σιωπή». Γιατί, όπως εξήγησε, όσο και αν παρουσιάζεται ως προσωπική πρωτοβουλία κάποιων εκπαιδευτικών, έγινε στη διάρκεια του σχολείου, μέσα στο σχολείο. Και «ένας δάσκαλος επηρεάζει πάρα πολύ τους μαθητές. Και ρόλος του είναι να καλλιεργεί στους μαθητές, σε αυτές τις πολύ ευαίσθητες ηλικίες, όχι τη μισαλλοδοξία και το μίσος απέναντι στους γείτονές μας, αλλά τη συναδέλφωση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ