Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Τίμησαν τον Στρατή Τσαμπή

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του σ. Στρατή Τσαμπή, παλαίμαχου στελέχους του ΚΚΕ, χτες το μεσημέρι σύντροφοί του από την Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών, με μια σεμνή τελετή στον τάφο του, στο νεκροταφείο Καλυβίων, του απόδωσαν φόρο τιμής, που σφραγίστηκε με την υπόσχεση ότι θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο με αυτόν, στο δρόμο για την πραγματοποίηση του στόχου της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τη σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία. Ανάμεσα στους συντρόφους του ήταν και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης εκ μέρους της ΚΟΝ, μιλώντας στη διάρκεια της τελετής, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Για μας το να τιμάμε τους αγωνιστές που έφυγαν δεν είναι υπόθεση μιας μέρας. Τους τιμάμε στην καθημερινή πάλη και δράση μας, στους καθημερινούς αγώνες για να αποκρούσουμε την επίθεση των εκπροσώπων του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, τη νεολαία, το λαό. Συνολικά τους τιμούμε στην πάλη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης, για την πραγματοποίηση του στόχου της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τη σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία».

Ανέφερε ότι η ζωή και η δράση του συντρόφου Στρατή αποτελεί στοιχείο διαπαιδαγώγησης «για όλους μας και ειδικότερα για τη νέα γενιά», γιατί «δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε».

Ο σύντροφος Στρατής γεννήθηκε το 1922 στο Χρυσόστομο Ικαρίας από φτωχή εργατοαγροτική οικογένεια και από μικρό παιδί αναγκάστηκε να βγει στο μεροκάματο. Συνειδητοποίησε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης. Η ζωή του είναι συνυφασμένη με ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ. Αναδείχτηκε σε στέλεχος του Κόμματος. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Ακόμα και όταν πια οι βιολογικές του δυνάμεις δεν το επέτρεπαν ο σύντροφος Στρατής ήταν παρών στην καθημερινή δράση και πάλη. «Το παράδειγμά του αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ