Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ο πρόσφατος θάνατος ενός ακόμα νεογνού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας (προ διετίας και προ τριμήνου υπήρξαν και άλλοι δύο θάνατοι νεογνών στο νοσοκομείο) φέρνει στην επιφάνεια με άκρως δραματικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο νομό, αλλά και πανελλαδικά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΑ τον αρμόδιο Υπουργό τι προτίθεται να πράξει ούτως ώστε:

  • Να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά του προσωπικού στο νοσοκομείο.
  • Να δημιουργηθεί άμεσα μονάδα Νεογνολογική στο νοσοκομείο (κάτι που το υπουργείο έχει εδώ και πολύ καιρό υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει άμεσα).
  • Να τελειώσει άμεσα το νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας που χρόνια τώρα καρκινοβατεί - και αν ποτέ τελειώσει - να είναι ικανό να προσφέρει και κάποιες τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους Κερκυραίους (π.χ. ΜΕΝ, Ακτινοθεραπευτικό τμήμα κ.ά.) για να μην αναγκάζονται κατά χιλιάδες οι Κερκυραίοι να προσφεύγουν σε άλλα νοσοκομεία της χώρας για υπηρεσίες υγείας.

***

ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ: Για μια ακόμα χρονιά οι πατατοπαραγωγοί της Αχαΐας βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν πέρασε παρά μόνο μια βδομάδα από την έναρξη της συγκομιδής και η τιμή στο χωράφι έφτασε τα 20 λεπτά, ενώ κάθε μέρα η πτώση συνεχίζεται. Την ίδια ώρα οι καταναλωτές την αγοράζουν πάνω από 80 λεπτά το κιλό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για:

  • Το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και καταναλωτή.
  • Για την πάταξη της ασυδοσίας των εμπόρων - συσκευαστών.
  • Για την ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής και τη διασφάλιση του εισοδήματος των πατατοπαραγωγών.

***

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι γονείς των νηπίων δημοτικών παιδικών σταθμών στα Πετράλωνα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

  • Να αντιμετωπιστεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών.
  • Να χτιστούν νέοι σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και των εργαζόμενων σε αυτούς.
  • Να μη σταματήσει και να ενισχυθεί η κρατική χρηματοδότηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα και να μην επιβαρυνθεί παραπέρα η λαϊκή οικογένεια με καταβολή τροφείων και δημοτικά τέλη.

***

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ, ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΛΠ.: Από το 1985, ισχύει Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στα ανασφάλιστα και μόνο μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και σε λογοτέχνες, ποιητές κλπ., χωρίς να υπολογίζονται τα οικονομικά τους στοιχεία, η οποία παρέχεται μόνο από τα δημόσια νοσοκομεία, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν καμία σχετική ασφαλιστική κάλυψη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα και μόνο για το διάστημα της έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης.

Πρόσφατα το Γενάρη του 2008, με ερμηνευτική εγκύκλιο (14/1/2008, αρ.πρ.: Π2α/Γ.Π.9898), την οποία υπογράφει ο υπουργός Υγείας, η οποία στάλθηκε σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας που χορηγούν τα βιβλιάρια ανασφαλίστων καλλιτεχνών, σύμφωνα με την οποία «οι αιτούντες την παροχή κοινωνικής προστασίας, τα βιβλιάρια ανασφαλίστων, θα πρέπει "να τελούν σε κατάσταση ένδειας" κλπ.», με συνέπεια να μη χορηγούνται ή να μη θεωρούνται πλέον από τις Νομαρχίες τα βιβλιάρια υγείας των καλλιτεχνών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα από τη σχετική εγκύκλιο και με την οποία ο χώρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας έμεινε ιατροφαρμακευτικά και νοσηλευτικά τελείως ακάλυπτος απέναντι σε σοβαρές παθήσεις, σε χρόνιες παθήσεις και σε ατυχήματα, πράγμα που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων καλλιτεχνών και των οικογενειών τους και που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
  • Αν προτίθεται να εκδώσει άμεσα ειδική Υπουργική Απόφαση ή ειδική εγκύκλιο, η οποία θα χορηγεί βιβλιάριο υγείας στους ανασφάλιστους καλλιτέχνες - μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, τους ποιητές κλπ., προσωρινά έως την οριστική λύση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού τους προβλήματος (και για την οποία οι φορείς των καλλιτεχνών έχουν καταθέσει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την οριστική λύση του στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης, λύση που απαιτεί μελέτη και που είναι χρονοβόρα) και στην απόφαση αυτή να διευκρινίζεται ότι τα βιβλιάρια υγείας αυτά χορηγούνται στους ανασφάλιστους δημιουργούς, για όσο διάστημα παραμένουν ανασφάλιστοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας και οικονομικής κατάστασης, δεδομένου ότι ο χώρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι για το άμεσο πρόβλημα της Υγείας τελείως ακάλυπτος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ