Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Είναι γνωστό ότι με τους αγώνες τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΕΠ πέτυχαν τη μονιμοποίησή τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ της ΝΑ Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας, χρησιμοποιούν το ίδιο πιστοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου και αναφέρονται στην ίδια αρχή, έχουν διαφορετικές αποδοχές από τους συναδέλφους τους που εργάζονται στα ΚΕΠ Δήμων.

Επειδή η Κυβέρνηση επαίρεται για τα ΚΕΠ, τη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ξεχνάει όμως σκόπιμα ότι αυτή η λειτουργία οφείλεται στη δουλειά των εργαζομένων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Θα αναγνωριστεί όλος ο χρόνος εργασίας ως προϋπηρεσία στα ΚΕΠ ανεξάρτητα με τις συμβάσεις εργασίας;
  • Θα ισχύσει το πενθήμερο και για τους εργαζόμενους των ΚΕΠ;
  • Θα αυξηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στα ΚΕΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ώστε να μην υπάρχει διαφορά με τους συναδέλφους τους των ΚΕΠ των Δήμων;

***

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ: Μέρος της πολιτικής που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα αποτελεί η λεγόμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση προωθείται η κατάργηση και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει για:

-- Να στελεχωθεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο με επαρκές, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής εργασίας, επιστημονικό και άλλο ανάλογα εκπαιδευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

-- Να μην είναι σε εργασιακή ανασφάλεια οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», στις δομές ψυχικής υγείας, να γίνει μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.

-- Να υπάρξει η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για να στηριχτούν οι δομές, που έχουν αναπτυχθεί και οι άλλες που απαιτούνται.

-- Να αναμορφωθεί ο οργανισμός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ώστε να παρέχονται δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχικής υγείας και να αντιμετωπίζει τα περιστατικά που χρήζουν μόνιμης - νοσηλευτικής φροντίδας.

***

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «ΙΑΣΩ GENERAL»: Η διοίκηση του Νοσοκομείου «ΙΑΣΩ GENERAL» ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, την απόλυση εργαζομένου ακριβώς μετά τη λήξη της βάρδιάς του. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, να σημειωθεί, ήταν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου και δούλευε στην Τεχνική Υπηρεσία για περισσότερο από 5 χρόνια. Το περιστατικό καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και το Σωματείο Εργαζομένων του «ΙΑΣΩ GENERAL», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

-- Αν προτίθεται να προχωρήσει στην ανάκληση της απόλυσης του εργαζομένου και γενικότερα.

-- Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

***

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΓΕΩΠΟΝΟΙ: Η αδικαιολόγητη, κατά την άποψη της Πανελλήνιας Ενωσης Γεωπόνων Εργων Πρασίνου, άρνηση του ΥΠΕΧΩΔΕ να εξοφλήσει τις οφειλές για έργα πρασίνου που έχουν γίνει την τελευταία 5ετία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπολογίζονται στα 10.000.000 ευρώ, έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους εργολήπτες γεωπόνους και θα επιβαρύνει με σημαντικά ποσά το ΥΠΕΧΩΔΕ, επειδή οι παραπάνω δικαιούχοι κατέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν, όχι μόνο όσον αφορά το αρχικό ποσό, αλλά και για τους τόκους υπερημερίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Ζιώγας ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Για ποιους λόγους αρνείται την πληρωμή των δικαιούχων;
  • Τι ενέργειες θα κάνει για να πληρωθούν άμεσα οι δικαιούχοι και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση έργων πρασίνου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ