Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από πίτα που δεν τρως...

Προχτές, ο επί των Οικονομικών αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Αλογοσκούφης, κατέθεσε στη Βουλή το προσχέδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2009, με τον οποίο θα επιχειρηθεί ακόμη μεγαλύτερο «γιουρούσι» στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών, τόσο από τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες (που ανεβάζουν ανεξέλεγκτα τις τιμές), όσο και από το κράτος (που αυξάνει προκλητικά φόρους - τέλη και εν γένει τις τιμές σε φορείς και υπηρεσίες που αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση).

Ωστόσο, επιχειρώντας να εμφανίσει το «άσπρο - μαύρο», ο υπουργός - παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους το ίδιο ντοκουμέντο - επικαλέστηκε τις «σημαντικές επιτυχίες» και «επιδόσεις» στον τομέα της οικονομίας που είχε η ΝΔ από το 2004 - που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία - μέχρι σήμερα για να δικαιολογήσει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Ανάμεσα στους δείκτες που επικαλέστηκε ο υπουργός Οικονομίας, για να τεκμηριώσει τις επιτυχίες της κυβέρνησης, ήταν και η σημαντική αύξηση του «κατά κεφαλήν ΑΕΠ».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκφρασμένο σε μονάδες Σταθερής Αγοραστικής Δύναμης αυξήθηκε το 2007 στο 97,3% του μέσου όρου της ΕΕ των "27", από 92,3% που ήταν το 2003».

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, δηλαδή, ο υπουργός υποστηρίζει πως η μεγάλη αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα τελευταία 5 χρόνια βελτίωσε σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, υπονοώντας πως από την αύξηση του εγχώριου πλούτου (ΑΕΠ) έγιναν «πλουσιότεροι» ΟΛΟΙ οι Ελληνες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ