Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εκλέχθηκαν δύο νέοι αντιπρόεδροι, γραμματείς και κοσμήτορες

Σε θέσεις δύο νέων αντιπροέδρων του Σώματος προχώρησε η Ολομέλεια της Βουλής μετά την τελευταία τροποποίηση του κανονισμού, σύμφωνα με την οποία θέση αντιπροέδρου δικαιούνται όλα τα κόμματα και όχι μόνο τα τρία πρώτα όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ετσι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε ο Γ. Δραγασάκης (239 υπέρ, 28 λευκά) και εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. ο Β. Αποστολάτος (223 υπέρ, 43 λευκά, ένα άκυρο).

Εκλέχθηκαν επίσης γραμματείς και κοσμήτορες. Από το ΚΚΕ, εκλέχθηκε στη θέση του Γραμματέα ο Γ. Γκιόγας (226 υπέρ, 39 λευκά, δύο άκυρα).

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας έστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, ζητώντας του να προχωρήσει στην κατάρτιση νομοσχεδίου για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των βουλευτών μετά και την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου κατά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση. Η πρόβλεψη του Συντάγματος αναφέρει ότι «με ειδικό νόμο μπορεί να καθορίζονται επαγγελματικές δραστηριότητες, η άσκηση των οποίων δεν επιτρέπεται στους βουλευτές» και ο πρόεδρος της Βουλής ζητάει από το υπουργείο Εσωτερικών να ορίσει αυτές τις δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ