Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εγγυήσεις στο τραπεζικό και μεγάλο κεφάλαιο

Σαφέστατες εγγυήσεις απέναντι στο τραπεζικό και το μεγάλο κεφάλαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει για να εξασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να μην διαταραχτεί το πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας από τη διεθνή κρίση, ανέλαβε χτες ο Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήγαγε σε «εθνικό καθήκον» τις ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μοίραζε επιδόματα - ψίχουλα στα λαϊκά στρώματα για να... διαχειριστούν την ανέχειά τους.

Μιλώντας χτες στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφεθεί καμία τράπεζα να καταρρεύσει», και πρόταξε τη «δημιουργία πλαισίου με ενιαίους κανόνες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών» και «πλαισίου για την ενιαία λειτουργία όλων των εποπτικών αρχών». Πρότεινε τη στήριξη δηλαδή των τραπεζών με ρυθμίσεις από το αστικό κράτος το «βάρος» των οποίων θα κληθεί να πληρώσει και πάλι ο λαός μέσα από τον προϋπολογισμό και νέους φόρους.

Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία πάρει η κυβέρνηση που «θα εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών», επιδιώκοντας να φιλοτεχνήσει ένα φιλολαϊκό προσωπείο για τον ίδιο και το κόμμα του.

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα ανέφερε ότι χρειάζονται και «πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, καθώς τον λογαριασμό δεν μπορούν να τον πληρώσουν οι απλοί πολίτες, Ελληνες, Ευρωπαίοι ή άλλοι» και τάχθηκε, υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας με την «ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των θεσμικών αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ενός ανανεωμένου Συμφώνου Σταθερότητας». Επί της ουσίας ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κρύψει ότι ακριβώς αυτοί οι θεσμοί νομοθέτησαν την απελευθέρωση της κίνησης του κεφαλαίου στη διεθνή καπιταλιστική αγορά, τα αποτελέσματα της οποίας πληρώνουν σήμερα οι λαοί.

Με λίγα λεπτά του ευρώ η...«πολιτική ανατροπή»

Για αυτά ακριβώς τα τεράστια λαϊκά προβλήματα, τα οποία κατέγραψε λεπτομερώς ο Γ. Παπανδρέου, παρουσίασε μια σειρά δήθεν μέτρων κατά της φτώχειας, τα οποία αποτελούν ένα τεράστιο εμπαιγμό για το λαό, αλλά για τον Γ. Παπανδρέου θα βάλουν τις βάσεις της ...«πολιτικής ανατροπής» που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Πρότεινε ένα επίδομα 1.000 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια με εισόδημα έως 10.500 ευρώ που μεταφράζεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 68 λεπτών την ημέρα για κάθε μέλος της!! Κατέθεσε πρόταση επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, όταν το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έχει υπογράψει το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και ζήτησε να δοθεί το «επίδομα θέρμανσης» στις πλέον εξαθλιωμένες κατηγορίες των πολιτών.

Αφού πρόσφερε τόσα πολλά στα λαϊκά στρώματα, στη συνέχεια ζήτησε την «αυτοδυναμία» για να «υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του» το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας όμως ανοιχτό το δρόμο «για ευρύτατες κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες και συμμαχίες» για την προώθηση των αντιδραστικών πολιτικών επιλογών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ