Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Ανεπιθύμητος στην πόλη ο Ισραηλινός πρέσβης

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ

Σημαντική πρόκληση στα φιλειρηνικά - αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας της Καβάλας, αποτελεί η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη επίσκεψη του Ισραηλινού πρέσβη, στην πόλη. Μια επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας ο Ισραηλινός πρέσβης θα συναντηθεί με το δήμαρχο και το νομάρχη Καβάλας και στόχος της οποίας είναι να ανασκευάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για τα εγκλήματα, τις δολοφονίες αμάχων, παιδιών και γυναικών που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο που είναι ολοφάνερη η παρέμβαση των ΗΠΑ στις εξελίξεις, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και την προώθηση των στρατιωτικοπολιτικών στόχων της στην περιοχή, οπλίζοντας το χέρι του Ισραήλ.

Μη συναντηθείτε μαζί του

Με σύνθημα - αίτημα, τέρμα τώρα στη σφαγή, το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ δηλώνει πως ο Ισραηλινός πρέσβης είναι ανεπιθύμητος στην Καβάλα και καλεί το δήμαρχο και το νομάρχη να μη συναντηθούν μαζί του. Καλεί τους δύο αιρετούς να συμπορευτούν με τα φιλειρηνικά - αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της πόλης και να οργανώσουν καμπάνια ενημέρωσης και αλληλεγγύης για τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό.

Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την υποτελή στάση της, αλλά και τα κόμματα που συμπορεύονται με την πολιτική της, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να αναπτύξουν ισχυρό κίνημα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, ικανό να αναγκάσει την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη, άρση του αποκλεισμού των αυτόνομων περιοχών, αποχώρηση των εποίκων και απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ