Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΣΟΣ
ΟΧΙ στο ΝΑΤΟικό ραντάρ

Να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση σε οποιοδήποτε σημείο της Θάσου των δύο ραντάρ της αεροπορίας αποφάσισαν οι κάτοικοι του νησιού σε μεγάλη τους λαϊκή συνέλευση, που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στο Λιμένα.

Εκπρόσωποι της Νομαρχίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της επιστημονικής επιτροπής, που συνέταξε την περιβαλλοντική μελέτη και κυβερνητικοί βουλευτές δεν έπεισαν με τα «επιχειρήματά» τους το λαό να δεχτεί τα ραντάρ στη θέση Υψάριο του νησιού. Το αποκορύφωμα της αγανάκτησης των κατοίκων ήταν την ώρα που ο κυβερνητικός βουλευτής Γ.Τσακλίδης αποκάλυψε ότι τα ραντάρ θα εξυπηρετήσουν το ΝΑΤΟ. Μετά από αυτό και τις συνεχείς έντονες αντιδράσεις ο ομιλητής εγκατέλειψε την προσπάθειά του να μεταπείσει τον κόσμο για τη θέση του σχετικά με τα ραντάρ.

Αλλοι βουλευτές όπως ο Κ.Τσίμας προτίμησαν να μεταβάλουν θέση οι ίδιοι όταν είδαν τις διαθέσεις των Θασίων. Ενώ στην αρχή ο Κ.Τσίμας δήλωνε υπέρ της εγκατάστασης των ραντάρ, στη συνέχεια τροποποίησε λίγο τη θέση του, λέγοντας ότι είναι υπέρ αλλά θα πρέπει να αποκατασταθεί ο χώρος και στη συνέλευση απλά εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων για τη μη εγκατάσταση των ραντάρ στο νησί!

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του νομάρχη Καβάλας, αν και αρχικά δήλωσε τη συμπαράστασή του στο αίτημα των κατοίκων για τη μη εγκατάσταση, δε δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση εγκατάστασης των ραντάρ στο Υψάριο. Τη συνέλευση είχαν οργανώσει ο Δήμος του νησιού και η συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά της εγκατάστασης των ραντάρ στη Θάσο.

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι είναι υπέρ του δίκαιου αιτήματος του λαού της Θάσου για τη μη εγκατάσταση των ραντάρ και ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Ακόμη εκτιμά ότι οι κινητοποιήσεις αυτές δείχνουν τις ανησυχίες του λαού της Θάσου και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στο χώρο της παιδείας, της υγείας, της ανεργίας που πλήττουν τους εργαζόμενους του νησιού, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση κάτω από τις εντολές της ΕΕ.

«Ο λαός της Θάσου αντιτίθεται στην εγκατάσταση των ραντάρ και αποκρούει τον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό με διλήμματα και τερτίπια, του τύπου «το ραντάρ εξυπηρετεί ΝΑΤΟικές ανάγκες και αν δεν εγκατασταθεί στο νησί θα πάει στην Τουρκία», όπως εκφράστηκαν από τον κυβερνητικό βουλευτή Τσακλίδη».

«Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει κάθε ενέργεια για την εγκατάσταση του ραντάρ και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της Θάσου να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή να παλέψει και να διεκδικήσει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα στον τόπο του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κερδοφορία των πλοιοκτητών εμποδίζει το δικαίωμα σε ασφαλείς και τακτικές συγκοινωνίες (2024-01-10 00:00:00.0)
Ζητά μέτρα για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης σύνδεσης Καβάλας - Θάσου (2022-10-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την άθλια κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες (2019-10-19 00:00:00.0)
Ο Παν. Ροδάς υποψήφιος στη Θάσο (2002-04-19 00:00:00.0)
Σε επαγρύπνηση για νέους αγώνες (2001-03-11 00:00:00.0)
Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη... (1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ