Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αμερικανικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ «αμερικανολογούντων» η σημερινή! Δηλαδή, όλων αυτών που είναι έτοιμοι να... θεωρητικοποιήσουν πολύμορφα την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, αναλύοντάς μας το ποιοι «φιλέλληνες» βρίσκονται στο επιτελείο του και πώς διαφοροποιείται η κατάσταση για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Θα τους ανεχθούμε, τι να κάνουμε, διότι τέλος πάντων κάτι πρέπει να πουν γι' αυτή την ιστορία... Εμείς βέβαια ξέρουμε ότι κάθε Αμερικάνος Πρόεδρος... Αμερικάνος είναι και όχι οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο και «οι άνθρωποι του Προέδρου».

ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ... ΔΙΕΘΝΕΙΣ σχέσεις το έριξε η πολιτική ηγεσία της χώρας. Στην Ιταλία πάει σήμερα ο Σημίτης, για να ανταλλάξει απόψεις με τον ομόλογό του Τζουλιάνο Αμάτο, ενώ ο Καραμανλής πάει σήμερα στις Βρυξέλλες, γιατί είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μέχρι κι ο Χριστόδουλος κόλλησε το... μικρόβιο και άφησε τα δημοψηφίσματα (αυτά για τα οποία ήθελε να «βάλει στο κόλπο» και τους Βορειοηπειρώτες, όπως λέει) και άρχισε να ασχολείται με το αν θα πρέπει να επισκεφθεί ο Πάπας την Ελλάδα την άνοιξη.

Γενικώς εδώ φαίνεται τα προβλήματα τα έχουμε λυμένα και αποφάσισαν ότι και... η υπόλοιπη Ευρώπη έχει δικαίωμα στη σοφία και τις καινοτόμες πολιτικές τους!

ΕΞΑΙΡΕΤΑ τα σενάρια που διαβάσαμε σε μερικές εφημερίδες χτες σχετικά με τη «μεγάλη ρήξη» του... σοσιαλιστή Ακη και του εκσυγχρονιστή Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ. Αν τα πιστέψουμε, είναι θέμα μηνών ο... μέγας εμφύλιος.


Γρηγοριάδης Κώστας

Με τη διαφορά όμως, βρε παιδί μου, ότι οι πολιτικές ρήξεις (εξ όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον) προϋποθέτουν και διαφορετικές πολιτικές, όχι... διαφορετικές χρήσεις φράσεων στον πολιτικό λόγο! Εχετε δει εσείς τέτοιο πράγμα; Διότι αν έχετε δει, να μας το πείτε κι εμάς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ