Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Ξεσηκωμός για το λάδι

  Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της 1ης Φλεβάρη

Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Λέσβου είναι αποφασισμένοι να πάρουν μέρος στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο την 1η Φλεβάρη διεκδικώντας την υλοποίηση των μέτρων που προτείνουν για το λάδι. Στα μέχρι τώρα καλέσματα που ακολούθησαν την απόφαση της Τοπικής Ενωσης Δήμων Κοινοτήτων Λέσβου και το κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής, προστέθηκε και κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μανταμάδου που συνεδρίασε εκτάκτως με τη συμμετοχή και αντιπροσώπων από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και αγροτικούς συλλόγους των χωριών Μανταμάδου, Κάπης, Κλειούς και Πελόπης. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται:

  • Να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο για την επιτυχία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 1 Φλεβάρη στη Μυτιλήνη. Για το σκοπό αυτό η Επιτροπή Αγώνα του δήμου, που αποτελείται από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και από εκπροσώπους των αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων των χωριών του δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο, θα επισκεφτεί όλα τα χωριά για ενημέρωση των κατοίκων και θα καλέσει τους κατοίκους να συμμετάσχουν στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο για την επιβίωση του νησιού.
  • Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες του νησιού.
  • Καλούμε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και συνεταιρισμούς να κλείσουν τα καταστήματα και τα εργοστάσια κατά την ημέρα του συλλαλητηρίου.

Επίσης, απαιτούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Οργανωτικής Επιτροπής για το λάδι που είναι:

  • Να παρθούν μέτρα στήριξης της τιμής του λαδιού ώστε η τιμή του να διαμορφωθεί για τον άσο στις 1.000 δρχ. το κιλό.
  • Να χτυπηθούν η αισχροκέρδεια, το παραεμπόριο και η νοθεία του λαδιού.
  • Να γίνουν τα ανάλογα έργα υποδομής στο νησί για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης των αγροτών και να αυξηθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ ώστε να μπορεί να ζήσει ο απόμαχος αγρότης.

«Επειδή η κατάσταση δεν πάει άλλο, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Μανταμάδου, και τα τεράστια προβλήματα της ελαιοκομίας, της κτηνοτροφίας, οι μεγάλες συνέπειες στην κτηνοτροφία από τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, οι απαράδεκτοι περιορισμοί στην ένταξη αγροτών σε προγράμματα, η αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, οι εξευτελιστικές τιμές, αλλά και οι άμεσες οικονομικές επιπτώσεις στην εργατική τάξη, καθιστούν πλέον προβληματική την επιβίωσή μας σ' αυτόν εδώ τον τόπο, γι' αυτό καλούμε όλο το λαό, να πάρουν μέρος ενωμένοι στον αγώνα της 1ης Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην προκυμαία Μυτιλήνης».

Η επιτροπή αγώνα θα επισκεφτεί το Σάββατο την Κλειού, την Κυριακή την Κάπη, τη Δευτέρα την Πελόπη και την Τρίτη τον Μανταμάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ