Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Υπήρχαν τα απαραίτητα έργα, λέει η κυβέρνηση

Τα ίδια λένε οι κυβερνώντες μετά από κάθε καταστροφή, απάντησε  ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης,  που κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση

Κάθε φορά που υπάρχει θεομηνία, η Κόρινθος είναι από τις πρώτες πόλεις που πληρώνει «τα σπασμένα» με πολλές ζημιές, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να κομπάζει ότι στην περιοχή έχουν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Ετσι και χτες ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ν. Αλευράς, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη για τις πρόσφατες πλημμύρες στην Κόρινθο, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυβέρνηση έκανε το χρέος της. Συγκεκριμένα είπε ότι μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού «έγιναν επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα» από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τις άλλες υπηρεσίες που έδωσαν ικανοποιητικές απαντήσεις για τις καμένες περιοχές. Για τον ποταμό Ξηριά ανέφερε ότι μετά τις πλημμύρες του 1997 η κυβέρνηση διέθεσε 175 εκατομμύρια για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Από την άλλη όμως ο Ν. Αλευράς αναγνώρισε ότι στην περιοχή του Νομού Κορινθίας υπάρχει χρόνιο πρόβλημα αντιπλημμυρικής προστασίας, «εξαιτίας του τρόπου ανάπτυξης όλων αυτών των περιοχών». Αναφερόμενος στην Εθνική Οδό, είπε ότι έγιναν σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα γύρω από το κομμάτι της παράκαμψης της Κορίνθου.

Η Επίκαιρη Ερώτηση ήταν συγκεκριμένη, είπε ο Π. Κοσιώνης, και αφορούσε το τι έγινε μέσα στο δήμο και πρόσθεσε: «Ισως δεν περνάει μέρα που να μην υπάρχει Επίκαιρη Ερώτηση και να μην ακούγεται ότι "εμείς έχουμε δώσει εντολές, έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα" κλπ. Οταν όμως εκείνος που δίνει εντολή δεν παρακολουθεί την εξέλιξη και δε σφίγγει και λιγάκι τα πράγματα, είναι σαν να μην έχει δώσει εντολή καθόλου».

Ο βουλευτής τόνισε ότι χρειάζεται ένας σχεδιασμός «που ξέρουμε ότι κρατάει καιρό, παρεμβατικού χαρακτήρα για να προστατευτεί ο δήμος, δηλαδή τα σπίτια που είναι μέσα στο δήμο. Πάρθηκαν τέτοια μέτρα παρεμβατικού χαρακτήρα; Οι κάτοικοι έχουν την αίσθηση ότι δεν έχει γίνει τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ