Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Συλλαλητήριο και στο βορρά

Μετά τον προχτεσινό παλλαϊκό ξεσηκωμό των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας λόγω της συνεχιζόμενης κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης και μαραζώματος της περιοχής, την αγωνιστική σκυτάλη παίρνει η Βορειοκεντρική Εύβοια που αντιμετωπίζει τα ίδια και χειρότερα προβλήματα εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών.

Ετσι, την ερχόμενη Τετάρτη 31-1-2001, ο Δήμος Ελυμνίων διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης(μπροστά από το Δημαρχείο), με αφορμή την ακαταλληλότητα του σχολικού κτιρίου, όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο της πόλης, σε βαθμό να κινδυνεύει η ασφάλεια και η ζωή των εκατοντάδων μαθητών. Εξάλλου - εκτός της αμφιβόλου στατικότητας του κτιρίου - πρόσφατη είναι η κατάρρευση του σοβά του κλιμακοστασίου, όπως και πριν δύο χρόνια είχε καταρρεύσει ο σοβάς όλης της οροφής μιας αίθουσας. Αυτά τα προβλήματα που έχουν καταγγελθεί εξ αρχής από φορείς, συλλόγους γονέων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν συναντήσει την πλήρη αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων για το έκτρωμα - σχολείο που στέκεται στον «αέρα», έχει ξεχειλίσει το ποτήρι.

«Μπροστά στην εγκληματική αδιαφορία, όλων όσοι συνέβαλαν στο να υπάρξει ένα σχολικό κτίριο, το οποίο στα πέντε μόλις, χρόνια της ύπαρξής του έχει καταστεί προβληματικό και επικίνδυνο για χρήση, η συμμετοχή όλων μας στο συλλαλητήριο θα δώσει ένα σαφές μήνυμα ότι αυτή η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τον εμπαιγμό», τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Δήμου Ελυμνίων.

Στο μεταξύ το ψήφισμα που εγκρίθηκε στην παλλαϊκή κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας, προειδοποιεί για νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση και καταγγέλλεται η κυβερνητική αδιαφορία για τη μη επίλυση ζωτικών προβλημάτων της περιοχής όπως: το άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, η έλλειψη σύγχρονων λιμένων και επαρκούς θαλάσσιας συγκοινωνίας (έχει διακοπεί και η γραμμή Κάρυστος -Ραφήνα), η ανυπαρξία τουριστικής υποδομής, η έλλειψη σύγχρονων σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, η αυξανόμενη ανεργία που οδηγεί σε μετανάστευση, η αυθαίρετη εγκατάσταση αιολικών πάρκων, η υποβάθμιση της ΔΟΥ Καρύστου αλλά και όλων των υπηρεσιών στην περιοχή.

Φορείς, κάτοικοι και ΟΤΑ της περιοχής απαιτούν να αποσυρθεί άμεσα το προς υπογραφή ΠΔ για την «αναδιοργάνωση των ΔΟΥ» και την υποβάθμιση της ΔΟΥ Καρύστου και να δείξει η πολιτεία το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της, για να σταματήσει η υποβάθμιση, ο παραγκωνισμός και η έλλειψη βασικών υποδομών.

Απόφαση του λαού της Νότιας Εύβοιας, επισημαίνεται στο ψήφισμα, είναι ότι η μη θετική αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, θα τον οδηγήσει σε σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, μέχρι την τελική δικαίωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ