Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δέσμιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ οι κάτοικοι της Ναυπάκτου

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης

«Αναστάτωση, ταλαιπωρία και οικονομική απραγία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ναυπάκτου η αμφισβήτηση των συντελεστών δόμησης που εφαρμόζονταν από το 1976 μέχρι την 1/12/1998», αναφέρει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Οπως τονίζει στην Επίκαιρη Ερώτηση ο κομμουνιστής βουλευτής «μέχρι το 1998 οι συντελεστές δόμησης καθορίζονταν με ΠΔ του 1976, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Το 1998 όμως "διαπιστώθηκε", ύστερα από 20 χρόνια, ότι όλες οι άδειες που δόθηκαν μετά το 1978 ήταν "παράνομες", γιατί είχαν αλλάξει οι όροι δόμησης της πόλης από το έτος αυτό. Ετσι, συνεχίζει ο Σπ. Στριφτάρης, όσοι έχτισαν από το 1978 έως το 1998 είναι καταδικασμένοι ή να γκρεμίσουν τις οικοδομές ή να πληρώνουν εφ' όρου ζωής πρόστιμο». Και καταλήγει η Επίκαιρη Ερώτηση: «Δεδομένου ότι όλοι αυτοί που έχτιζαν με βάση το ΠΔ του 1976 σήμερα βρέθηκαν "κατηγορούμενοι" χωρίς να φταίνε σε τίποτα και επιπλέον από το 1998 να μη δίνεται καμία άδεια οικοδομής στην πόλη της Ναυπάκτου».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Γιατί άφησε το θέμα της οικιστικής δόμησης της πόλης Ναυπάκτου να πάρει αυτή την πορεία και εξέλιξη και
  • είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να άρει την αντινομία και αδικία που έχει προκληθεί με ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ στους κατοίκους της πόλης της Ναυπάκτου και πότε;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ