Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι εφεδρείες του συστήματος

Δεν πέρασαν ούτε εννιά μήνες από τη μέρα που το ΠΑΣΟΚ «αναβαπτίστηκε» στην κολυμβήθρα της λαϊκής ετυμηγορίας και έλαβε από τον «κυρίαρχο λαό» την εντολή να συνεχίσει το «έργο» του για άλλα τέσσερα χρόνια, και το κυβερνητικό καράβι άρχισε πάλι να μπάζει από παντού νερά... Παρόλο που ο «χαρισματικός» αρχηγός του έκανε φιλότιμες προσπάθειες, φέρνοντας «νέο αίμα» στην κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, πραγματικούς ογκόλιθους της πολιτικής, σαν τον υψηλότατο κύριο Φασούλα και τη συμπαθέστατη κυρία Κούρκουλα, το «εκσυγχρονιστικό» έργο της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης δεν προχωρεί. Τα πάντα έχουν βαλτώσει. Το όραμα του πράσινου ήλιου δε συγκινεί πια... Οι «ανανεωτές» του ΠΑΣΟΚ θερίζουν τώρα «τα στάχυα της οργής» ενός λαού, που τον κορόιδεψαν και τον εξαπάτησαν για άλλη μια φορά. Ακόμα και οι άλλοτε χαϊδεμένοι «Βρούτοι» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, μπήχνουν αλύπητα τα μαχαίρια τους στα πλευρά του... αρχιτέκτονα της «ισχυρής Ελλάδας», καταγγέλλοντάς τον ανοιχτά, ότι στηρίζεται, όχι στην «αγάπη του λαού», αλλά στη δύναμη και την εύνοια των τραπεζιτών, των μεγαλοκαναλαρχών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Τελευταία, και με την «πύρρεια» νίκη που κατήγαγε στο Κοσσυφοπέδιο - μικρός, αλλά «ισότιμος» ιμπεριαλιστής και αυτός, δίπλα στους συνενόχους του ΝΑΤΟικούς εγκληματίες πολέμου - ο κύριος Σημίτης εξασφάλισε... αμέριστη την κατακραυγή του ελληνικού λαού, τις κατάρες και το ανάθεμα όλων των Ελληνίδων μανάδων, που τα παιδιά τους βιώνουν τώρα εκεί τον πυρηνικό εφιάλτη.

Θορυβημένοι και ανήσυχοι οι «Συγκλητικοί» εγκέφαλοι του συστήματος συσκέπτονται και διαβουλεύονται: Ο Αννίβας είναι προ των πυλών!... Το ΠΑΣΟΚ δεν «τραβάει» πια. Ούτε ο άλλος, ο χοντρούλης, με το βαρύ όνομα και τις περγαμηνές του «μεγάλου» θείου του, παρέχει εχέγγυα για έξοδο του δικομματικού μας συστήματος από το βάλτο. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, τις εφεδρείες μας.

Ετσι, σαν των φρονίμων τα παιδιά, που πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και πριν η λαϊκή δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και η οργή των πεινασμένων γίνει θολό ποτάμι και τους πνίξει, έβαλαν μπροστά το σχέδιο. Η «χρυσή εφεδρεία», που ακούει στο όνομα Αβραμόπουλος, «σαν έτοιμη από καιρό», προωθείται στο προσκήνιο με ιαχές και τυμπανοκρουσίες. Ο «νέος», άσπιλος και αμόλυντος δήμαρχος της Αθήνας είναι αυτή τη φορά ο «Μεσσίας», που θα σώσει την Ελλάδα!... Εχουν ενορχηστρώσει τόσο καλά την παράσταση, ώστε το πίστεψε και ο ίδιος, και παίρνει ύφος, που θυμίζει τον Ναπολέοντα μετά το θρίαμβό του στο Αούστερλιτς. «Οποτε κρίνω εγώ!», απάντησε με τουπέ αρχιστράτηγου στους δημοσιογράφους, που τον ρώτησαν πότε σκοπεύει να... μας σώσει. Και ανατριχιάσαμε όλοι από... εθνική συγκίνηση, φέρνοντας στο νου μας κάποιον άλλο, παλιότερο «σωτήρα» της Ελλάδας.

Αλλά οι μεγάλοι καραγκιοζοπαίχτες, που στέκονται πίσω από τον μπερντέ και κουνάνε τα ξυλάκια, ας μη στηρίζουν τις ελπίδες τους στα χάρτινα ανθρωπάκια που προβάλλουν στο φωτισμένο πανί. Ο... τρομερός δήμαρχος, που θα σαρώσει, τάχα, το «παλιό» και θα φέρει τη «νέα εποχή» στα πολιτικά μας πράγματα, δεν είναι παρά μια ύπουλη παγίδα, που στήνουν οι καταχθόνιοι δολοπλόκοι της άρχουσας τάξης, προκειμένου να υποκλέψουν ξανά την ψήφο μας, για να διαιωνίζουν έτσι το ληστρικό τους σύστημα.

Ομως, θα τους το επιτρέψουμε; Ο ελληνικός λαός θα πέσει πάλι σε αυτή την κακοστημένη παγίδα, ή θα συσπειρωθεί κάτω από τη σημαία του Λαϊκού, δημοκρατικού και πατριωτικού Μετώπου, που προτείνει το ΚΚΕ, για να παλέψει με πείσμα και με όραμα, να απαλλαγούμε κάποτε από αυτά τα «τσιμπούρια» που μας πίνουν το αίμα, και να ιδεί, επιτέλους, και ετούτος ο τόπος μια άσπρη μέρα;


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ