Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΊΑΣ
Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι

Εχουν αποφασίσει 24ωρη  απεργία την Τρίτη 30-1-2001 και συγκέντρωση για την ενημέρωση των κατοίκων του νησιού 

Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη 30-1-2001, μέρα της απεργίας και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιούν οι γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ικαρίας, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στα μέτρα διάλυσης της δημόσιας υγείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Ικαρίας, αλλά και γενικότερα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, εκφράζουν σε ανοιχτή επιστολή τους νησιωτικές παροικιακές οργανώσεις της Αθήνας.

Οι οργανώσεις, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει πλήθος υπογραφών, εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα τον εργαζομένων στο χώρο της υγείας για:

  • Αναβάθμιση και επέκταση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλο το λαό, τους μετανάστες, τους ανασφάλιστους και κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα.
  • Αμεση κάλυψη με προσλήψεις των περίπου 24.000 κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτικού, διοικητικού, ιατρικού προσωπικού.
  • Ενάντια στη λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία, που χτυπάνε άμεσα το εισόδημα του εργαζόμενου.
  • Ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης για σταδιακή διάλυση - ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στο χώρο της υγείας.
  • Ενάντια στις τραγικές ελλείψεις που εμφανίζονται στην περιφέρεια και ειδικότερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (μαζί με την Ηπειρο, οι δυο πιο φτωχές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης), που η πρόσφατη πτώση του ελικοπτέρου ήρθε να αποδείξει για άλλη μια φορά.

Καταλήγοντας οι οργανώσεις καλούν κάθε εργαζόμενο και νεολαίο, κάθε συνδικάτο, μαζικό φορέα, κοινωνική, πολιτική ή άλλου είδους οργάνωση να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με κάθε δυνατό τρόπο «για την υπεράσπιση του μεγάλου αγαθού και κοινωνικού δικαιώματος της υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ