Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ζητείται σκουπιδιάρης

Γέμισε η παραλία ως και ψόφια ζώα, αλλά ο δήμαρχος σφυρίζει αδιάφορα 

Ηύπαρξη νομικού κενού σε συνδυασμό με την αδιαφορία του δήμου που φτάνει στα όρια της αμετροέπειας, έχει δημιουργήσει ένα οξύτατο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής Ψιλή Αμμος στη Σαλαμίνα που είναι υποχρεωμένοι όποτε η θάλασσα βγάζει σκουπίδια στην παραλία να ζουν με τη βρώμα μέχρις ότου ο καιρός τα απομακρύνει ξανά. Αυτό συμβαίνει και τις τελευταίες δέκα μέρες καθώς η κακοκαιρία ξέβρασε στην παραλία όλη τη βρωμιά που υπήρχε στη θάλασσα, μέχρι και ψόφια πρόβατα.

Οι κάτοικοι με πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων μάζεψαν μεν τα σκουπίδια, δεν μπορούν όμως να τα μεταφέρουν, αφού φυσικά δε διαθέτουν τα αναγκαία μηχανήματα. Στο σημείο αυτό εμφανίζεται το νομικό κενό πάνω στο οποίο όλοι οι αρμόδιοι πατούν για να αποφύγουν την περισυλλογή των απορριμμάτων. Τόσο το Λιμενικό Ταμείο, όσο και η νομαρχία, αλλά και ο δήμος ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία τέτοια αρμοδιότητα. Να σημειωθεί ότι τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες ο δήμος αναθέτει σε ιδιώτη τον καθαρισμό. Τι γίνεται όμως τους υπόλοιπους εννιά μήνες; Τα σκουπίδια τα μαζεύουν μόνοι τους οι κάτοικοι. Τα Χριστούγεννα μάλιστα ο σύλλογος έδωσε 300.000 γι' αυτή τη δουλιά.

Οταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν προχτές το πρωί στο δήμαρχο Θανάση Μακτή, αυτός τους αντιμετώπισε με σκαιό τρόπο και ουσιαστικά τους έδιωξε από το γραφείο του. Την ίδια σχεδόν στάση κράτησε και στη βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λεμπέσης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης. Τότε ο δήμαρχος αφού κατηγόρησε το δημοτικό σύμβουλο για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης ενός θέματος που δεν έχει καν το χαρακτήρα του επείγοντος, αρνήθηκε να συζητηθεί, λέγοντας ότι ο καθαρισμός των ακτών είναι ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ακολούθως είπε, πως δεν έχει μεν αντίρρηση να μαζέψει ο δήμος τα συγκεκριμένα σκουπίδια από την παραλία της Ψιλής Αμμου, χωρίς όμως να δεσμευτεί πότε θα το κάνει και πολύ περισσότερο ότι αυτό θα γίνεται σε μόνιμη βάση. Απλώς αρκέστηκε στο ότι σε μελλοντική συνεδρίαση του Σώματος θα συζητηθεί συνολικά το θέμα του καθαρισμού των ακτών.

Από τη μεριά του ο Β. Λεμπέσης τόνισε ότι ανεξαρτήτως του αν ο δήμος έχει νομική υποχρέωση, να μαζεύει τα σκουπίδια από τις ακτές, έχει ηθική απέναντι στους δημότες οι οποίοι πληρώνουν δημοτικά τέλη διόλου ευκαταφρόνητα.


Γ.Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αναζήτηση συνεταίρων για την εμπορική εκμετάλλευση των «φιλέτων»(2016-09-28 00:00:00.0)
Ενημέρωση σχετικά με τα σκουπίδια στο Φάρο(2015-12-30 00:00:00.0)
«Στο σφυρί» οι παραλίες του νησιού(2013-05-25 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την παραλία(2007-06-09 00:00:00.0)
Ενα μεροκάματο δε φτάνει...(2005-08-07 00:00:00.0)
Δε θέλουν το λατομείο(1998-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ