Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Φιέστες για τη... συρρίκνωση

Την εικόνα των ελλείψεων, της εγκατάλειψης, της συρρίκνωσης που επικρατεί στο Ασκληπιείο της Βούλας, με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και του υπουργείου Υγείας και με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά χιλιάδες χρήστες των υπηρεσιών υγείας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και οι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιχείρησε να αναστρέψει η πρόεδρός του Γιούλα Πουλοπούλου, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Αφορμή για την επίδειξη ενός έργου που οδήγησε στη συρρίκνωση του νοσοκομείου των 720 κλινών - το οποίο λειτουργεί πλέον με 385 κλίνες - έδωσε η φιέστα που ετοιμάζεται στο νοσοκομείο, καθώς τη Δευτέρα 29-1-2001 ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος θα εγκαινιάσει κάποια ανακαινισμένα κτίρια, αλλά και τα χειρουργεία του νοσοκομείου.

Πρόκειται για το κτίριο «Ειρήνη», δυναμικότητας 100 κλινών, η ανακαίνιση του οποίου ξεκίνησε πριν εφτά χρόνια και στοίχισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δραχμές, αλλά και τα κατ' ευφημισμόν «νέα χειρουργεία» τα οποία μπαίνουν σε λειτουργία μετά από έξι χρόνια και στοίχισαν 2 δισ. δραχμές και εγκαινιάζονται για δεύτερη φορά - είχαν εγκαινιαστεί από τον τότε υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα στις 22-4-1999.

Η ωραιοποιημένη εικόνα του Ασκληπιείου, που προσπάθησε να παρουσιάσει η πρόεδρος του νοσοκομείου, μετά τις παρεμβάσεις - λίφτινγκ που έγιναν, ανατρέπεται όμως από την ίδια την πραγματικότητα. Από την άναρχη κατασκευή διάσπαρτων στο χώρο κτιρίων, κάποια απ' τα οποία είναι κτισμένα πριν το 1930 και που από την ανύπαρκτη συντήρηση τόσων χρόνων βγαίνουν το ένα μετά το άλλο εκτός λειτουργίας. Πριν λίγους μήνες, τον Οκτώβρη του 2000, η Πολεοδομία έκρινε ακατάλληλα τα περισσότερα ισόγεια κτίρια του νοσοκομείου (Ρίπειο, Ρακτιβάνειο, Αικατερίνης, Σταθάτειο) τα οποία βγήκαν εκτός λειτουργίας. Είχε προηγηθεί, τον Ιούνιο του 2000, η πτώση τμήματος της οροφής του Ρίπειου στο κεφάλι εγχειρημένου ασθενή!

Παρ' όλα αυτά πάντως, με ιδιαίτερη περηφάνια η Γ. Πουλοπούλου μίλησε για μια απόλυτα σύγχρονη μονάδα, η οποία μάλιστα... θα ενταχθεί στο πλέγμα των νοσοκομείων που θα εξυπηρετήσουν τις ιατρικές ανάγκες της Ολυμπιάδας του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ