Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη η δίωξη

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα, διευθυντή του «Ρ» και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον «902 Αριστερά στα FM»

Μιλώντας στον «902 Αριστερά στα FM», ο Δ. Κουτσούμπας, διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε, σε ό,τι αφορά στην αγωγή του Ε. Γιαννόπουλου εναντίον της εφημερίδας: «Νομίζω ότι είναι περιττό να επαναλάβω ότι αυτή η δίωξη ενάντια στην εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, το "Ριζοσπάστη", είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη, ανοίγει άλλους δρόμους, ιδιαίτερα όταν γίνεται από πρόσωπα που ασκούν εξουσία, όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση τόσα χρόνια και ιδιαίτερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Να σας πω ειλικρινά ότι δε συμμερίζονται καθόλου τις απόψεις διαφόρων εντύπων ή διαφόρων ανθρώπων, που όλο αυτό το διάστημα παρουσιάζουν τον Γιαννόπουλο ως τον τρελό της παρέας, ως γραφικό κλπ.

Το πρόβλημα βρίσκεται και αφορά ευθέως την ελληνική κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη, αφορά το ΠΑΣΟΚ. Ανέχεται, υποθάλπει, συγκαλύπτει, καλύπτει, παρακινεί, έχει στους κόλπους της έναν τέτοιο άνθρωπο, έναν τέτοιο υπουργό, ο οποίος δε διστάζει να θέσει σε κίνδυνο τα δημοκρατικά δικαιώματα, τη δημοκρατική ομαλότητα, την ελευθερία του Τύπου, την αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του Ελληνα πολίτη και τη διάδοση των ιδεών και των απόψεων μέσα στην ελληνική κοινωνία. Στοχεύει καθαρά στο να περιορίσει και, τελικά, να σταματήσει εντελώς το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα, ιδιαίτερα απέναντι σε αυτούς που ασκούν κυβερνητική εξουσία.

Είναι εντελώς απαράδεκτο, είναι ανεπίτρεπτο και αυτά τα μηνύματα εμείς τα παίρνουμε και από ανθρώπους που βρίσκονται και μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι απλοί άνθρωποι, ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ. Και γι' αυτή τη στάση θα καταδικάσουν για ακόμα μία φορά την ελληνική κυβέρνηση. Εχουμε τέτοιες δηλώσεις, έχουμε τέτοια τηλεφωνήματα συμπαράστασης στο "Ριζοσπάστη" και καταδίκης της τακτικής αυτής του Γιαννόπουλου, που οδηγεί σε μαύρες εποχές τον τόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το αν το χρηματικό πρόστιμο των 500 εκατομμυρίων δραχμών, που απαιτεί ο Ε. Γιαννόπουλος, στοχεύει στο κλείσιμο της εφημερίδας, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε: «Μα, βεβαίως, 500 εκατομμύρια δραχμές είναι ένα εξοντωτικό πρόστιμο για μία εφημερίδα, η οποία είναι όργανο της ΚΕ πολιτικού κόμματος, ενός κόμματος και μιας εφημερίδας με μία υπερ80χρονη αγωνιστική πορεία και ιστορία, γνωστή σε όλο το λαό, άσχετα από πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις και απόψεις, άσχετα από κομματικές εντάξεις.

Ολοι γνωρίζουν την πορεία, την αγωνιστική, στο χώρο της δημοσιογραφίας του "Ρ", όλοι γνωρίζουν την πορεία του ΚΚΕ. Πάντα ήταν μαχητική, έλεγε την αλήθεια στο λαό, δε δίσταζε να πληρώσει οποιοδήποτε κόστος. Θυσίες έχουν δώσει οι άνθρωποι του "Ρ". Οι κομμουνιστές σε αυτή τη χώρα, μαζί με άλλους πατριώτες αγωνιστές, όλα αυτά τα χρόνια, από το υστέρημά τους, συντηρούν το "Ρ" και το Κόμμα, για να υπάρχει, να δρα στην ελληνική κοινωνία και να ανοίγει νέους δρόμους προς το συμφέρον της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προς το συμφέρον των εργαζομένων αυτής της χώρας. Αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Είναι όντως εξοντωτικό το πρόστιμο και είναι απαράδεκτο αυτός να εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Εχουμε θέσει το ζήτημα εδώ και πάρα πολύ καιρό σαν ΚΚΕ, ως "Ρ": Πρέπει να παραιτηθεί, εάν θέλει να ασκεί τέτοιες αγωγές, εάν θέλει να ασκεί τέτοιες διώξεις ενάντια σε εφημερίδες, ενάντια σε πολιτικά πρόσωπα, που του ασκούν πολιτική κριτική, που αμφισβητούν όλα αυτά, που ο ίδιος χρησιμοποίησε για τις ανάγκες του πολιτικού μάρκετινγκ, των προεκλογικών του διαφημίσεων, πατώντας πάνω στην αγωνιστική ιστορία, στην ένδοξη ιστορία της Αντίστασης, πατώντας πάνω στα ιδανικά αγωνιστών, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, την ψυχή τους, τη ζωή τους ακόμα, για να λευτερωθεί αυτός ο τόπος και να ανοίξουν καλύτερες μέρες για το λαό, τη νεολαία, όλες αυτές τις δεκαετίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλύφθηκε και απομονώθηκε ο αυταρχισμός (2000-04-03 00:00:00.0)
Οι διώξεις ποτέ δε σταμάτησαν (2000-02-06 00:00:00.0)
Τέτοιες προσπάθειες φίμωσης μάς βρίσκουν αντίθετους (2000-02-02 00:00:00.0)
Απώλεια κάθε μέτρου (1997-02-26 00:00:00.0)
Κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχείρηση φίμωσης του "Ρ" (1997-02-22 00:00:00.0)
Επαναφορά Χανακούλα εξαγγέλλει ο Γιαννόπουλος! (1996-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ