Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η «γλώσσα» των μαζικών αγώνων υπεράσπισης των κατακτήσεων των εργαζομένων είναι η μόνη που μπορεί να κατανοήσει η σημερινή κυβέρνηση και μόνο σε αυτήν μπορεί να ξεκινήσει «διάλογος» μαζί της! Το απέδειξε γλαφυρά η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που διεξήχθη χτες στη Βουλή, με αντικείμενο την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπου ο πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις καταστροφικές επιλογές της για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η υπόθεση του Ασφαλιστικού είναι «θέμα συσχετισμού δυνάμεων», επισήμανε χτες στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας λόγο για αντιπαράθεση ανάμεσα σε «αντιδιαμετρικά συμφέροντα». Κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για ανταγωνισμό ανάδειξης του πιο «φερέγγυου» φορέα για την επίλυση των προβλημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις ίδιες όμως συνταγές.

Εκκλήσεις διαλόγου απηύθυνε χτες για μια φορά ακόμα ο Κώστας Σημίτης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για υποκρισία και υπεκφυγές. Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιχείρησε να παρουσιάσει ως λύση τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη του 1992. Τέλος, για κοινωνικό διάλογο με συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ