Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα των τραπεζών
ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ - ΦΙΑΣΚΟ η τροπολογία για τα «πανωτόκια»

ΚΚΕ: Να καταργηθεί το δικαίωμα των τραπεζών να ανατοκίζουν τους τόκους 

Σάρκα και οστά στον άνευ προηγουμένου εμπαιγμό των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων των τραπεζών προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συζήτηση στη Βουλή, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως οι δήθεν αντιρρήσεις και ενστάσεις, που είχαν επικαλεστεί την προηγούμενη βδομάδα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, απλά απέβλεπαν στον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων και τη δημιουργία ευτελών εντυπώσεων.

Η τροποποίηση, που τελικά υποτίθεται πως καλείται να λύσει το καυτό πρόβλημα των «πανωτοκιών», αποτελεί μία ακόμα κυβερνητική πρόκληση, αφού από τις περιβόητες ρυθμίσεις αποκλείεται η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπό τις απειλές των τραπεζών έχουν υποχρεωθεί στο παρελθόν σε ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ παράλληλα, με τις σχετικές διατάξεις, νομιμοποιούνται οι τράπεζες να συνεχίζουν να επιβάλλουν «πανωτόκια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής κατήγγειλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών και ζήτησε να καταργηθεί το δικαίωμα των τραπεζών να ανατοκίζουν τους τόκους, ενώ τόνισε πως πρέπει εξ αρχής να γίνει ο υπολογισμός όλων των δανείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ