Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμμονή στην οικοπεδοποίηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου για τα δύο στρατόπεδα της Νιγρίτας

Εμμένει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στη λογική της οικοπεδοποίησης των χώρων των αποδεσμευμένων στρατοπέδων, αναζητώντας πόρους για τη δημιουργία νέων στρατοπέδων, όπως τουλάχιστον προέκυψε χτες από την απάντηση του υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου στον βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου για 2 στρατόπεδα της Νιγρίτας, όπου ο Α. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για ανταλλάγματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε μεν ότι η όποια εξέλιξη για το μέλλον των στρατοπέδων θα γίνει «πάντοτε σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημειώνοντας πως αυτό θα συμβεί στα πλαίσια της νεοσυσταθείσας επιτροπής του υπουργείου σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αξιοποίηση των χώρων αυτών. Κατέληξε δε λέγοντας ότι «στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις». Δίνοντας πάντως μια «πρόγευση» των προτάσεων ο Α. Τσοχατζόπουλος ανέφερε τα ενδεχόμενα της παροχής από το δήμο άλλης περιοχής εκτός της Νιγρίτας στις Ενοπλες Δυνάμεις ή της κάλυψης του οικονομικού κόστους από τον δήμο προκειμένου να μην υπάρξει οικοπεδοποίηση.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου αναφέρθηκε στη σημασία των 2 στρατοπέδων για τη Νιγρίτα, σημειώνοντας τον κομβικό τους χαρακτήρα, αφού ενώνουν τη Νιγρίτα με την Τερπνή, τονίζοντας πως ο Δήμος Νιγρίτας προτίθεται να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και αναψυχής καθώς και τη δημιουργία αμαξοστασίου. Παράλληλα, χαρακτήρισε θετική τη σκέψη της παραχώρησης της έκτασης στο Δήμο Νιγρίτας, σημειώνοντας πως σε περίπτωση οικοπεδοποίησής της δε θα επιτρέψει την αξιοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ