Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΠΗ ΔΑΡΑΚΗ
Δεν υπάρχει δύναμη να φιμώσει τη φωνή και την ψυχή ενός λαού

Τη συμπαράστασή της στο «Ριζοσπάστη» εκφράζει η συγγραφέας Πέπη Δαράκη. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο που μας απέστειλε: «Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στη Διεύθυνση του "Ριζοσπάστη" και στους αγαπητούς συντρόφους και συναδέλφους της εφημερίδας του λαού, που για πολλά χρόνια είχα τη χαρά και την περηφάνια να είμαι συνεργάτης του.

Ο "Ριζοσπάστης" και το Κόμμα που υπηρετεί είναι όχι μόνο η φωνή του περήφανου αυτού λαού, αλλά και η ίδια η ψυχή του. Δεν υπάρχει Δύναμη που μπορεί να φιμώσει τη φωνή και την ψυχή ενός λαού που αντιστέκεται αγωνιστικά στη βία και στη βαρβαρότητα.

Η μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου κατά του "Ριζοσπάστη" για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα, μήνυση εμπλουτισμένη με απαράδεκτο αντικομμουνιστικό μένος, που μας θύμισε μετεμφυλιακούς εφιάλτες, κι ένα λεξιλόγιο ανάρμοστο για έναν πολιτικό παράγοντα, που κατέχει την πιο υψηλή θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, δημιούργησε αισθήματα μεγάλης αγανάκτησης στην κοινή γνώμη, ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Η ενέργεια αυτή του προϊσταμένου της Δικαστικής Εξουσίας αποτελεί ασυγχώρητο πολιτικό ατόπημα.

Ο "Ριζοσπάστης" έκανε, ως όφειλε, το χρέος του να δημοσιεύσει τα γεγονότα όπως εξελίχτηκαν μετά τη μήνυση εναντίον του Θ. Κατριβάνου. Η μήνυση αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης, εναντίον μιας εφημερίδας που έκανε το καθήκον της, δημιουργεί μέγα θέμα λειτουργίας της δημοκρατίας, αλλά και ύπαρξης πολιτικού ήθους. Το χρέος του Ε. Γιαννόπουλου, σαν υπουργού Δικαιοσύνης, ήταν και είναι να επαγρυπνεί να λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί (μέσα σ' αυτούς η ελευθερία του Τύπου) όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι κι όχι ο ίδιος να τους παραβαίνει κι όχι να γίνεται ο ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥΣ.

Η δίωξη κατά του "Ριζοσπάστη" και η πρόθεσή του να τον "φιμώσει", αξιώνοντας μάλιστα αστρονομικά ποσά για αποζημίωση (!), αυτόματα αποκαλύπτει έναν πρωτοφανή - για πολιτικό - εκδικητικό πρωτογονισμό, απαράδεκτο για την εποχή μας, για τον πολιτισμό μας, για την ιστορία και τις παραδόσεις αυτού του τόπου.

Εκφράζω τη συμπαράστασή μου και στον αγαπητό φίλο και τέως συνάδελφό μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, Θ. Κατριβάνο, όπου αγωνιζόμασταν, σε πολύ δύσκολους καιρούς, για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μαχητής και αγωνιστής ο Θόδωρος Κατριβάνος! Για τη Δημοκρατία και τα δίκια του λαού! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δίωξη του «Ρ» (2000-04-07 00:00:00.0)
Νέο «φιρμάνι» Γιαννόπουλου (2000-02-11 00:00:00.0)
Απαγόρευση της πολιτικής κριτικής επιδιώκει η κυβέρνηση (2000-02-01 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» (2000-01-22 00:00:00.0)
Στη «γωνία» θα μπει ο κυβερνητικός αυταρχισμός! (2000-01-22 00:00:00.0)
Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του «Ρ» (1999-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ