Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Τιμητής» της εκλογολογίας!

Στον Κ. Σημίτη προσπαθούν να χρεώσουν από τη Ρηγίλλης τις  πρόωρες εκλογές 

Να χρεώσει στον Κ. Σημίτη την ευθύνη για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εμφανίζοντάς τον ταυτόχρονα αναξιόπιστο, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, η οποία εντείνει ταυτόχρονα τις προεκλογικές προετοιμασίες, καθώς όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτη - Απρίλη.

Ο Κ. Καραμανλής, κατά τη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών, υπενθύμισε ότι επί ένα χρόνο ο Κ. Σημίτης έλεγε πως πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία, «γιατί αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα και η ανάγκη για σταθερή πορεία της οικονομίας», ενώ σήμερα με την ασάφεια και το «μικροκομματικό κρυφτούλι» δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε: «Αν ο Κ. Σημίτης είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε επί ένα χρόνο, οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αν όχι, οφείλει να ξεκαθαρίσει το πότε θα γίνουν οι εκλογές». Από την πλευρά της η ΝΔ είναι, όπως είπε, έτοιμη για εκλογές, «μακάρι να τις κάνει και αύριο». Ωστόσο, η ηγεσία της ΝΔ δεν είναι έτοιμη για τις εκλογές και έντονο πονοκέφαλο προκαλεί ιδιαίτερα η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζουν ότι μέσα στο Φλεβάρη θα έχουν καταλήξει για τις μονοεδρικές, ενώ επιχειρούν να πείσουν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα ούτε με τα ψηφοδέλτια στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες. Η πραγματικότητα είναι ότι μάλλον ο Κ. Καραμανλής θα ακολουθήσει τη δοκιμασμένη μέθοδο και θα ανακοινώσει τις «λίστες» στο παρά πέντε, προκειμένου να περιορίσει στο ελάχιστο τις αντιδράσεις των δυσαρεστημένων.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εικόνα «κυβερνητικής κρίσης» με αφορμή τη συνέντευξη Πάγκαλου, προκειμένου να δημιουργήσει ευνοϊκές γι' αυτήν εντυπώσεις. Μεγεθύνοντας σκόπιμα τις ενδοκυβερνητικές κόντρες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για «κολοσσιαία διάσταση απόψεων, συγκρούσεις και κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη»!

Στη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών συζητήθηκαν και ορισμένα τρέχοντα θέματα (όπως τα πανωτόκια, η λειτουργία του Μετρό) από δημαγωγική και ψηφοθηρική σκοπιά. Το ίδιο έγινε και με τα προβλήματα των αγροτών. Για παράδειγμα, όσον αφορά τη δραστική μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας, η κριτική της ΝΔ είναι ότι «η κυβέρνηση επιχείρησε να ελέγξει όχι την πραγματική παραγωγή και να αποτρέψει τις απάτες, αλλά με διοικητικά μέτρα επιχείρησε να μειώσει την παραγωγή του βάμβακος, χωρίς φυσικά να προτείνει ουσιαστικές διεξόδους στους παραγωγούς»! Παράλληλα, η ΝΔ επαναφέρει το θέμα της κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή τις επόμενες μέρες επί της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει για «ισότιμη μεταχείριση των πολιτικών δυνάμεων από τα ΜΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ