Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτυχημένη εκδήλωση στα Χανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, 5 του Σεπτέμβρη, στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, η εκδήλωση της Δημοκρατικής συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, για τους μετανάστες, με θέμα: «Χανιώτες και Αλλοδαποί - Θέματα και Ηχοι της Συνύπαρξης».

Στον κατάμεστο από Χανιώτες και μετανάστες θεατρικό χώρο του πάρκου, προβλήθηκε βιντεοταινία με τα προβλήματα των μεταναστών στη χώρα μας και σ' άλλες χώρες του κόσμου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δικηγόρος Δημήτρης Φουράκης, μέλος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ισχύουσα στη χώρα μας νομοθεσία για τους μετανάστες, στην εκμετάλλευση που υπέστησαν για τη λεγόμενη «νομιμοποίησή τους». Επίσης, μίλησε για τα τελευταία φαινόμενα ρατσισμού στη χώρα μας και κάλεσε την κοινωνία να τα καταδικάσει, ενώ παρότρυνε τους μετανάστες να οργανωθούν και μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους, να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, τραγούδι και χορό από συριακό συγκρότημα και από Χανιώτες καλλιτέχνες με δημοτικά και έντεχνα λαϊκά τραγούδια της ξενιτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ