Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζί και οι εργαζόμενοι της Εκθεσης

Από το λιμάνι, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, θα διαδηλώσουν την απαίτησή τους να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι της Εκθεσης, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΔΕΘ Μανόλης Μπιζάκης.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΘ στο πλαίσιο της φιέστας που στήνεται με αφορμή τα εγκαίνια της 66ης ΔΕΘ, αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα λαμπερά φώτα της «γιορτής» που ετοιμάζεται.

Χτες έστειλε εξώδικο προς τη διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ, ζητώντας να σταματήσει η απαξιωτική πρακτική της διοίκησης της εταιρίας, απέναντί τους. Οπως καταγγέλλουν, μετά τη διάσπαση της Helexpo ΔΕΘ σε δύο εταιρίες, εδώ και 2,5 χρόνια, οι εργαζόμενοι μέλη του Συλλόγου, συνεχίζουν να παραμένουν στο προσωπικό της εταιρίας, αλλά χωρίς κανένα αντικείμενο εργασίας, παρά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες έχουν δικαιωθεί. Την ίδια ώρα, η ΔΕΘ ΑΕ αναθέτει εργολαβίες, προχωρά σε πρόσληψη αορίστου χρόνου και σε εποχικές συμβάσεις.

Το θέμα γνωστοποιούν με ανοιχτή επιστολή τους και στον πρωθυπουργό και ζητούν να δώσει λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, καταγγέλλουν πως η απόφαση διάσπασης της εταιρίας και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της την οδηγούν σε καταστροφική πορεία. Ενδεικτικά αναφέρουν πως οι συμμετοχές στη φετινή 66η διοργάνωση, είναι μειωμένες κατά 25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ