Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιχείρηση «φθοράς»... των γκάλοπ

Προσπάθεια να αποδυναμώσει και υπονομεύσει την προπαγανδιστική επιχείρηση της κυβέρνησης περί αλλαγής του πολιτικού κλίματος υπέρ της, καταβάλλει η ηγεσία της ΝΔ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά.

Η επιχειρηματολογία που έχει επεξεργαστεί η Ρηγίλλης για να εξισορροπήσει τη μάχη των εντυπώσεων εστιάζεται τόσο στο «αναξιόπιστο» της πρώτης φθινοπωρινής δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε, όσο και στον τρόπο που πρέπει να «διαβαστεί». Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει είναι ότι «η κυβέρνηση δε βγαίνει ενισχυμένη» από αυτό το γκάλοπ, παρά τα αντιθέτως ισχυριζόμενα από την κυβέρνηση. «Το πόσο μεγάλη ανάγκη είχε το ΠΑΣΟΚ να κρεμαστεί από μία δημοσκόπηση και να την παρουσιάσει όπως εκείνο επιθυμούσε, φάνηκε για πρώτη φορά με τόσο μεγάλη ένταση με αυτή τη δημοσκόπηση», δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο «Φλας». Προκειμένου να στηρίξει την εκτίμησή της ότι «η κυβέρνηση δε βγαίνει ενισχυμένη», η πρώην υπουργός επικαλέστηκε ότι το 73% επιθυμεί την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αλλά και ότι μόνο το 51% συμφωνεί με τη θέση του Κ. Στεφανόπουλου, ο οποίος, όπως σημείωσε, εξελέγη με την υποστήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων. Η ίδια χαρακτήρισε αδόκιμο το αίτημα για δημοψήφισμα, αλλά αποδοκίμασε την αντίδραση της κυβέρνησης και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου. Επισήμανε ότι το τελευταίο πρόβλημα των Ελλήνων είναι οι ταυτότητες και προέχουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας.

Η τακτική της Ρηγίλλης συζητήθηκε στην πρωινή σύσκεψη του Κ. Καραμανλή με τους συνεργάτες του. Σε αυτή έγινε λόγος για επιχείρηση διάσωσης της κυβέρνησης που υποστηρίχτηκε από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα με εκμετάλλευση του θέματος των ταυτοτήτων και «τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις». Επίσης στη σύσκεψη συζητήθηκε και η επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ. Παράλληλα τέσσερις βουλευτές της ΝΔ με Ερώτησή τους στη Βουλή ζήτησαν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιριών δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, αλλά και την κατάθεση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει εταιρίες δημοσκοπήσεων με το δημόσιο.

Χτες οι βουλευτές Β. Πολύδωρας και Ν. Κατσαρός επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ι. Σακελάκο και του παρέδωσαν το πόρισμα του πρέσβη Δημητρίου για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι πράττουν αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ