Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα βροντοφωνάζουν την εναντίωσή τους στη Νέα Τάξη Πραγμάτων

Στις 8 το βράδυ έξω από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, διαδηλώνει ο φιλειρηνικός λαός της Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή του, στη συγκέντρωση που οργανώνουν η Αντιπολεμική Επιτροπή, η ΕΔΥΕΘ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ο λαός της Θεσσαλονίκης, απόψε στις 8 το βράδυ έξω από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα θα εκφράσει αγωνιστικά την απόφασή του να συνεχίσει μέχρι να επιβάλει την απεμπλοκή της χώρας μας από τη συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και μέχρι να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

«Καλούμε τον ειρηνικό λαό της πόλης και τον κάθε εργαζόμενο να συμμετάσχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, βροντοφωνάζοντας την εναντίωσή του στη Νέα τάξη Πραγμάτων και τους εκπροσώπους της, που επιμένουν να αρνούνται ότι οι άνθρωποι προηγούνται των κερδών. Να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την εναντίωσή τους στη χρησιμοποίηση της πόλης της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του λιμανιού της ως προγεφύρωμα των δυνάμεων πολέμου στη Βαλκανική. Και να αποδείξουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού θέλει διαφορετικές πολιτικές από αυτές που με ευκαιρία την έναρξη της ΔΕΘ για άλλη μια φορά θα εξαγγείλει ο εκσυγχρονισμένος εκπρόσωπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σημίτης», δηλώνει ο Κ. Δρούτσας, μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Και το κάλεσμα των φορέων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση, βρίσκει πλατιά ανταπόκριση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Την πόλη, που αν και σήμερα «φοράει τα καλά της» στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να κρύψει πως τελεί υπό ΝΑΤΟική κατοχή πως σ' αυτήν την πόλη έχουν εγκατασταθεί νεοταξικοί μηχανισμοί οικονομικής και πολιτικής επιβολής στους λαούς της περιοχής. Πως το λιμάνι, το αεροδρόμιο, ο σιδηροδρομικός σταθμός της, έχουν μετατραπεί ξανά σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και του στρατού τους, πως το Γ` Σώμα Στρατού μετεξελίχθηκε σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο.

Γι' αυτό σήμερα οι φιλειρηνικοί πολίτες, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, που δύο χρόνια τώρα προσπαθούν να εμποδίσουν μέσα από πολύμορφες δράσεις, τη διέλευση των ράμπο του ΝΑΤΟ από τη Θεσσαλονίκη. Που στήνουν μπλόκα σε φάλαγγες και έχει αποκαλύψει τη βαθιά υποταγή της κυβέρνησης στους ευρωαμερικάνους ιμπεριαλιστές που εκδηλώνεται με την παράδοση των υποδομών της χώρας μας, θα δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα και θα απαιτήσει να φύγει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο και ο χώρος να παραδοθεί στο λαό της περιοχής. Γι' αυτό σήμερα αγωνιστικά θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης που ενέπλεξε τη χώρα στον πόλεμο και θα απαιτήσουν να σταματήσει το διαρκές έγκλημα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, καμία διευκόλυνση τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ