Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναγερμός για την επιτυχία της πολιτικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ

Πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, 11 του Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 8.30 μ.μ., καλούν οι κομμουνιστές τους εργαζόμενους και το λαό, για να διατρανώσουν την απόφασή τους να συμβάλουν για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου. Κάλεσμα που μεταφέρεται μέσα από καθημερινές εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις και άλλες μορφές πλατιάς ενημέρωσης. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, 12 του Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

  • Στις 10 το πρωί θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Στις 12.30 το μεσημέρι θα περιοδεύσει στα «Ελληνικά Πετρέλαια».
  • Στις 5 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο «Νικόλαος Γερμανός» της ΔΕΘ. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ).
  • Στις 8.30 το βράδυ θα έχει συνάντηση και θα συζητήσει με ανθρώπους του Πνεύματος και του Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ».

Ηδη, μέσα από τις δεκάδες εξορμήσεις, που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της προπαγάνδισης της συγκέντρωσης, εκφράζεται η διάθεση ανταπόκρισης του λαού της πόλης στο κάλεσμα του Κόμματος. Εκδηλώνεται σοβαρός προβληματισμός για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Ν. Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπενθυμίζει πως η συγκέντρωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ αποτελεί κορύφωση της πολιτικής εξόρμησης, που πραγματοποίησε την περίοδο του καλοκαιριού, με δεκάδες συγκεντρώσεις στην πόλη και στα χωριά της Θεσσαλονίκης. Και περιγράφοντας τους στόχους της ΚΟΘ διευκρινίζει: «Επιδίωξή μας είναι να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους για τα συμπεράσματα από τους αγώνες που εξελίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, για το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα την αντίστασή μας στη νέα επίθεση που θα υπάρξει το επόμενο διάστημα στα λαϊκά δικαιώματα. Να συζητήσουμε ειλικρινά με τους εργαζόμενους για την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, δηλαδή για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, που είναι ο μόνος δρόμος για να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Και η επιδίωξη αυτή επιδιώκεται να γίνει πράξη. Αφού, παράλληλα με το πλατύ κάλεσμα προς το λαό, η ΚΟΘ του ΚΚΕ απευθύνεται σε πολλές προσωπικότητες της πόλης, ανθρώπους που συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ σε διάφορα μέτωπα πάλης αλλά και εκλεγμένους στους φορείς της πόλης, που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Ολοι αυτοί καλούνται να ακούσουν την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

Μάλιστα, ο Ν. Χριστάνης επισημαίνει πως η πρόθεση της ΚΟΘ για πλατιά συζήτηση με το λαό, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά του, θα εκφραστεί ακόμη και από τον τρόπο που θα «στηθεί» η πλατεία Αριστοτέλους για τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση.

  • Για τη συγκροτημένη συμμετοχή στη συγκέντρωση, των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος, στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν τρεις προσυγκεντρώσεις: Από Βαρδάρη, άγαλμα Βενιζέλου και πλατεία ΧΑΝΘ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ