Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στη διαχείριση της εξαθλίωσης

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, «να απορρίψουν τη διαχείριση της εξαθλίωσης και της μιζέριας που συνιστούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και να αγωνιστούν με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας άλλης φιλεργατικής πολιτικής». Παράλληλα, το ΕΚΑ χαιρετίζει το μαζικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τα σωματεία μέλη του.

Οπως επισημαίνει συγκεκριμένα το ΕΚΑ, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «επιβεβαιώνουν τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου και στη διευκόλυνση της κερδοφορίας του τα επόμενα χρόνια. Αυτό επιβεβαιώνει την εμμονή στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η καθιέρωση νέων φορολογικών ελαφρύνσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα του "ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος"».

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν - συνεχίζει - δεν αποτελούν παρά προσπάθεια άμβλυνσης των ακραίων φαινομένων φτώχειας και εξαθλίωσης που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, έρχονται μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αποτελούν προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωση επίσης καταγγέλλονται από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ, ως απαράδεκτες οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλου περί θετικών εξαγγελιών.

Στο μεταξύ, με χτεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γρ. Φελώνης, συμβάλλει και αυτός με τη σειρά του στην προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης και των μέτρων που ανακοίνωσε. Προκειμένου να καλύψει την κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και προσωπικά τον Χ. Πολυζωγόπουλο, ο Γρ. Φελώνης κατήγγειλε για... «αυθαίρετη και εξωθεσμική ενέργεια» τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΑ, επειδή ως πλειοψηφία ενέκριναν την παραπάνω ανακοίνωση! Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις - πλην της ΠΑΣΚΕ που διαφώνησε - «άθροισαν τις δυνάμεις τους για να εξαπολύσουν επίθεση χωρίς αρχές, τόσο κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ όσο και κατά των στελεχών της ΠΑΣΚΕ που λειτουργούμε στη ΓΣΕΕ».

Ο Γρ. Φελώνης, φτάνει στο σημείο να εξυμνύει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για το «αναβαθμισμένο κύρος του» και τη «γενναία στάση του» και ότι «λειτούργησε σαν καταλύτης τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΠΑΣΟΚ»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πρωτοποριακή» πρόταση (2004-12-08 00:00:00.0)
Εχθρός του κλάδου ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (2003-02-08 00:00:00.0)
Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης στο Συνδικάτο Οικοδόμων (2003-01-30 00:00:00.0)
Λούστηκαν τη λάσπη που έριξαν οι συκοφάντες (2002-11-16 00:00:00.0)
Επιμένουν αγωνιστικά (2000-06-21 00:00:00.0)
Αύριο αλλαγή προέδρου στη ΓΣΕΕ (1996-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ