Παρασκευή 3 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Ικανοποιημένος» από τη διαχείριση παρά τις συνεχείς καταγγελίες

Κάτι... φυσιολογικό χαρακτήρισε τα κρούσματα κορονοϊού στο στράτευμα ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας χτες το πρωί στην ΕΡΤ.

Επέμεινε, μάλιστα, την ώρα που οι καταγγελίες από στρατευμένους και στελέχη για την έλλειψη μέτρων προστασίας έρχονται η μία πίσω από την άλλη, πως «γίνονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, θερμομετρήσεις, μέτρα απολύμανσης καθαριότητος, αερισμού όλων των χώρων», αλλά «είναι αδύνατον να μην υπάρξουν κρούσματα». Χαρακτήρισε μάλιστα «αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα» το γεγονός ότι «έχουν σημειωθεί περί τα 20 κρούσματα μέχρι τώρα, σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας κι όχι εγκλεισμού στο σπίτι».

Την ίδια ώρα βέβαια εμμέσως επιβεβαίωσε τις τεράστιες ελλείψεις, αφού είπε πως τα στοιχειώδη (γάντια, μάσκες, αντισηπτικό) θα δοθούν στην επόμενη σειρά νεοσυλλέκτων τον Ιούνη, βάζοντας ως «στόχο» στο ενδιάμεσο, να γίνει κατορθωτό να δοθούν και στους στρατευσίμους που υπηρετούν αυτήν τη στιγμή στις μονάδες.

Εξίσου προβληματικό στοιχείο είναι και το ότι ενώ, όπως είπε, «έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους διοικητές των Κέντρων Κατάταξης και των μονάδων» για την προστασία από τον κορονοϊό, από την άλλη τους έδωσε το ελεύθερο να πράξουν κατά την κρίση τους λέγοντας πως «εναπόκειται στις αποφάσεις του κάθε διοικητή ποια μέτρα προστασίας θα πάρει προκειμένου αφενός να προφυλάξει τα στελέχη και αφετέρου να απομονώσει αυτά τα οποία θεωρούνται ύποπτα κρούσματος από τα υπόλοιπα στελέχη», προκαλώντας πρόσθετα ερωτήματα και ανησυχία. Την ίδια ώρα, παρουσίαζε τον εγκλεισμό των φαντάρων ως αναγκαίο «αυτοπεριορισμό», επαναλαμβάνοντας ότι δεν προβλέπονται άδειες το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ