Παρασκευή 3 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Διαμαρτυρία σήμερα στα γραφεία της «Praktiker»

Για την προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει σε «καραντίνα» τη συνδικαλιστική δράση

Η κατάπτυστη απάντηση της εργοδοσίας στο αίτημα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του σωματείου για συνάντηση
Η κατάπτυστη απάντηση της εργοδοσίας στο αίτημα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του σωματείου για συνάντηση
Σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Παρασκευή, στα γραφεία της επιχείρησης «Praktiker» στον Ταύρο, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει σε «καραντίνα» τη συνδικαλιστική δράση, προχωρούν το επιχειρησιακό σωματείο και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου.

Οπως καταγγέλλουν τόσο το επιχειρησιακό σωματείο όσο και η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία στο αίτημα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του σωματείου για συνάντηση, απάντησε πως στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία «αναστέλλονται και όλες οι συνδικαλιστικές λειτουργίες» και συνεπώς «έχει ανασταλεί και η υποχρέωση λειτουργίας των μεικτών επιτροπών, όπως η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας»!

«Η κυβέρνηση γι' αυτήν την αισχρή ανακοίνωση - στάση της εργοδοσίας έχει μεγάλες ευθύνες!», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, καθώς «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε άρση της απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης απεργών, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να διαλύσει τα πάντα». Να ανακαλέσει το απαράδεκτο κείμενο και να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής για να συζητήσουν θέματα υγιεινής και ασφάλειας, απαιτεί το επιχειρησιακό σωματείο.

Καταγγέλλει τα εξώδικα της «Γενικής Ταχυδρομικής» το ΣΕΤΤΑ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) καταγγέλλει την εργοδοσία της «Γενικής Ταχυδρομικής», η οποία στα δίκαια αιτήματα του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ για μέτρα πρόληψης μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού, «απάντησε» με εξώδικα. «Πρόκειται για ξεδιάντροπη προσπάθεια χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, προσπάθεια από την εργοδοσία να περάσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς», τονίζει. Στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του επιχειρησιακού σωματείου και των εργαζομένων της «Γενικής Ταχυδρομικής» και καλεί τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Οπως υπενθυμίζει, την ώρα που η εργοδοσία στέλνει εξώδικα στο σωματείο, «οι απολυμάνσεις που έχει κάνει είναι ελάχιστες τόσο στο κέντρο διαλογής (HUB) όσο και στα καταστήματα όπου στοιβάζονται εργαζόμενοι και χιλιάδες δέματα καθημερινά», «αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας δίνει στους εργαζόμενους ένα μπουκάλι νερό και λίγο σαπούνι!», ενώ μάσκες και γάντια όταν χορηγούνται συνοδεύονται από «οδηγίες να τα πλένουν οι εργαζόμενοι και να τα χρησιμοποιούν μέχρι να λιώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ