Παρασκευή 3 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
«Ναι» σε δομές για αστέγους και τοξικοεξαρτημένους

Τη συμφωνία τους στην κατασκευή δύο δομών του δήμου Αθηναίων για άστεγους και τοξικοεξαρτημένους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε διά περιφοράς.

Σχετικά με τη δημιουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας για άστεγους χρήστες ουσιών, τόνισαν ανάμεσα σε άλλα πως είναι μια αναγκαιότητα και αναδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη των τοξικοεξαρτημένων στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια. «Τέτοιου είδους δομές, τόνισαν, θα πρέπει να λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας που εντοπίζεται το ζήτημα άστεγων χρηστών, να είναι ευθύνη του κράτους και όχι της Τοπικής Διοίκησης. Επίσης, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με πρόγραμμα σωματικής αποτοξίνωσης δημόσιου νοσοκομείου, που και εκεί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Δεν συμφωνούμε να εμπλέκονται ΜΚΟ σε αυτές τις δομές, αλλά μόνο αναγνωρισμένοι φορείς θεραπείας για τις ουσιοεξαρτήσεις».

Οσον αφορά τη δομή που προτείνεται να λειτουργήσει για τους αστέγους στο κτίριο επί της οδού Λιοσίων 2 & Αχαρνών 1-3, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισαν πως είναι άμεσα αναγκαία για το δήμο της Αθήνας και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την εμπλοκή δύο ΜΚΟ στη λειτουργία της δομής που προτείνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ