Παρασκευή 3 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επιβεβαίωσε πόσο επικίνδυνη είναι για την υγεία των εργαζομένων η κυβερνητική πολιτική

Eurokinissi

Ούτε ένα μέτρο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς δεν προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε σαφές χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ενώ λίγο πολύ ζήτησε και τα «ρέστα» από το ΚΚΕ, επειδή με αυτά που προτείνει δεν «συμμερίζεται» ότι «το 86% των ελληνικών επιχειρήσεων καταρρέουν, είτε τις έχουν κλείσει με διοικητική αναστολή είτε ο τζίρος τους έχει υποστεί σοβαρή ζημιά».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε με στοιχεία ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αποθρασυμένοι από τις νέες ευεργετικές διατάξεις που τους προσφέρει η κυβέρνηση με τις διαδοχικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αξιοποιώντας καταλλήλως την πανδημία, ταυτόχρονα με τη νέα επιδρομή σε όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια δεν λαμβάνουν ουσιαστικά κανένα από τα υποδεικνυόμενα από τους επιστήμονες μέτρα στους χώρους δουλειάς.

Κατέθεσε δε στα πρακτικά το σωρό από τις καταγγελίες και τις ανακοινώσεις εργαζομένων και πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων για την εγκληματική στάση της εργοδοσίας σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μεγάλα εργοτάξια, ιδιωτικές κλινικές, βιομηχανικές μονάδες, εργοστάσια τροφίμων και σούπερ μάρκετ.

Τελευταίο όσο και χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως σημείωσε ο Χρ. Κατσώτης, είναι ότι στο ξενοδοχείο «Acropol», όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει ανθρώπους σε καραντίνα, χωρίς να έχει εξασφαλίσει εξειδικευμένο προσωπικό. «Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η τακτική της εργοδοσίας και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, παρόλο που είναι υπόψη του υπουργού Τουρισμού», τόνισε.

Επιπλέον κατέθεσε στα πρακτικά και το έγγραφο του πολυκαταστήματος «Praktiker» που αναφέρει πως αναστέλλονται οι συνδικαλιστικές λειτουργίες, ακόμη και των Επιτροπών Υγιεινής, λόγω κορονοϊού, καλώντας τον υπουργό να πάρει θέση.

Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ «δεν απέφυγε και πάλι να πολιτικοποιήσει τον κορονοϊό», ότι «είναι στο DNA του ΚΚΕ να θέλει να κάνει πολιτική αντιπαράθεση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ακόμα και σε ζητήματα τα οποία σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωριστεί ως πανδημία», ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου» και ότι δεν βλέπει τι γίνεται με το 86% των επιχειρήσεων. Εκτοξεύοντας μάλιστα την πρόκληση, χαρακτήρισε «μέτρα πρωτοφανή υπέρ των εργαζομένων» όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιέχονται στις ΠΝΠ.

Ο Χρ. Κατσώτης σχολίασε πως η κυβέρνηση μετατρέπει τον κορονοϊό σε «κερδοϊό» για την εργοδοσία και πως «όλα τα μέτρα για τη δήθεν προστασία σκορπούν τη μόλυνση στους εργαζόμενους και τον λαό». Και καταλήγοντας τόνισε ότι «η αντεπίθεση της εργατικής τάξης είναι μονόδρομος, δεν μπορεί να σιωπήσει. Να διεκδικήσει την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η οποία είναι πραγματικά θανατηφόρα, χειρότερη από αυτήν την επιδημία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ