Παρασκευή 3 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Νηπιαγωγοί στο πλευρό των νηπίων και των γονιών τους

Την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας για την Προσχολική Αγωγή σε αυτές τις συνθήκες σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», καθώς πέρασαν δύο βδομάδες από το κλείσιμο των σχολείων, για να στείλει οδηγίες και να πει «ότι τελικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία μπορεί να μην αναφέρει τα νηπιαγωγεία ...αλλά τα αφορά(!)».

Ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» σημειώνει ότι οι μάχιμοι νηπιαγωγοί έχουν βρεθεί δίπλα στα νήπια πολύ πιο πριν: «Παρόλο που το υπουργείο δεν είχε στείλει κάποιες οδηγίες, οι νηπιαγωγοί διατηρήσαμε την επαφή με τα παιδιά και τις οικογένειές τους κυρίως εμψυχώνοντάς τους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και δυναμώνοντας τη συνεργασία σχολείου - οικογένειας, γιατί γνωρίζουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε νήπια και γονείς.

Χρειάζεται να υπογραμμίσουμε ότι η ανταπόκριση των νηπιαγωγών είναι συγκινητική και μεγάλη. Εχοντας στο μυαλό μας την ηλικία των μαθητών μας και τη σπουδαιότητα του νηπιαγωγείου στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του νηπίου, τους προτείναμε ιδέες, παιγνιώδεις δραστηριότητες, έτσι ώστε όλη αυτή η κατάσταση να αφήσει στα παιδιά όσο γίνεται θετική εμπειρία. Γι' αυτό στείλαμε προτάσεις για παιχνίδια, παζλ, ταινίες, ντοκιμαντέρ, κατασκευές, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις και ανάγνωση παραμυθιών, ξενάγηση σε μουσεία που έφτασαν από την πρώτη βδομάδα στα σπίτια των μαθητών μας, παρά την επιλογή του υπουργείου να αφήσει απ' έξω την "υποχρεωτική" Προσχολική Αγωγή».

Και δηλώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης»: «Συνεχίζουμε πιο δυναμικά αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε. Να προσφέρουμε το διαπαιδαγωγητικό έργο στους μαθητές μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλες τις λαϊκές οικογένειες. Η συνεχής επαφή μαζί τους δίνει κουράγιο και δύναμη τόσο σε αυτά όσο και σε εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ